Διεθνή

Ευρώπη εμβόλιο: Επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης – Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση γιa το Pfizer

Ευρώπη εμβόλιο: Επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης – Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση γιa το Pfizer
Ευρώπη εμβόλιο: Μετά την αποστολή από την εταιρία Pfizer πρόσθετων δεδομένων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισπεύδει την συνεδρίαση για την έγκριση του, στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον ευρωπαϊκό τύπο, ήθελαν την επίσπευση των διαδικασιών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση του εμβολίου της εταιρίας Pfizer. Τα δημοσιεύματα επαληθεύθηκαν και η κρίσιμη συνεδρίαση θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου από τις 29 που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ο ΕΜΑ αναμένεται έτσι την ερχόμενη Δευτέρα να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εμβολιασμών.

Πρόσθετες πληροφορίες από την Pfizer

Η απόφαση έγκρισης θα ληφθεί οκτώ μέρες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που είχε εξαγγείλει ο Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ, που όπως υποστηρίζει, μπόρεσε να επιταχύνει τις διαδικασίες μετά και την αποστολή πρόσθετων δεδομένων από την εταιρεία, όπως ζήτησε η αρμόδια επιτροπή φαρμάκων.

Σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι οι ειδικοί εργάζονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που υπέβαλαν BioΝTech και Pfizer, στο πλαίσιο της αίτησης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πλήρη αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας

Ο ρυθμός προόδου, σημειώνει ο ΕΜΑ, εξαρτάται από την αξιόπιστη και πλήρη αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας και καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα πρόσθετων πληροφοριών από τις εταιρείες που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

«Μετά την παραλαβή χθες το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων, που ζήτησε η επιτροπή φαρμάκων CHMP από την εταιρεία και εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησης, προγραμματίστηκε έκτακτη συνάντηση της επιτροπής για τις 21 Δεκεμβρίου», αναφέρει ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι η συνάντηση που είχε οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε και στις ΗΠΑ, με τον υπουργό Άμυνας να είναι από τους πρώτους που λαμβάνουν το σκεύασμα. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Κρίστοφερ Μίλερ ήταν ανάμεσα στους πρώτους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν χθες κατά του νέου κορωνοϊού, και το έκανε on camera, για να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας μαγνητοσκοπήθηκε καθώς του έκαναν το εμβόλιο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον. «Αυτό ήταν όλο; Δεν πόνεσε καθόλου!», είπε αστειευόμενος ο Μίλερ αφού του χορηγήθηκε το εμβόλιο, σύμβολο ελπίδας για τη χώρα που θρηνεί τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο και ξεπέρασε νωρίτερα χθες Δευτέρα το τραγικό όριο των 300.000 νεκρών εξαιτίας της νόσου COVID-19.  svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments