Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Κοζάνη, Δυτική Αττική και άλλες περιοχές στο «κόκκινο» – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα

Βασίλης Κικίλιας: Κοζάνη, Δυτική Αττική και άλλες περιοχές στο «κόκκινο» – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Βασίλης Κικίλιας: Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία της πανδημίας, μαζί με τον υπουργό Υγείας βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΕΟΦ, καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου. Στην σημερινή ενημέρωση ο υπουργός αναφέρθηκε στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και στο σχέδιο εμβολιασμού.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.

“Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα“, είπε ο υπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω του lockdown που “μετρά” πια πάνω από πέντε εβδομάδες.

Ο υπουργός απηύθυνε επίσης έκκληση σε «όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη πως ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ υπογράμμισε πως μετά τους υγειονομικούς αμέσως μετά θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υπέργηροι γιατί αυτές είναι οι ομάδες που έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ από την πανδημία.

Δείτε live την ενημέρωση

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments