Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει έρευνες η επιστημονική ομάδα του ΠΟΥ για την προέλευσή του

Κορωνοϊός Κίνα: Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει έρευνες η επιστημονική ομάδα του ΠΟΥ για την προέλευσή του
Κορωνοϊός Κίνα: Τον ερχόμενο μήνα θα μεταβούν στη χώρα οι επιστήμονες του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διεθνής επιστημονική ομάδα, η οποία στελεχώθηκε από τον ίδιο, θα βρεθεί τον Ιανουάριο στην Κίνα για να διευρευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για την αποστολή, όμως στελέχη του Οργανισμού έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η αποστολή θα ξεκινήσει από την περιοχή της Γουχάν, η οποία εμφανίστηκε ως εστία της επιδημίας, πριν εξετάσει αν άλλες υποθέσεις οδηγούν σε άλλες περιοχές.

Από που προέρχονται οι επιστήμονες

Η αποστολή απαρτίζεται από δέκα αναγνωρισμένους στον τομέα τους επιστήμονες από την Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Αυστραλία, το Βιετνάμ, την Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και την Ιαπωνία με αποστολή να ερευνήσουν τις απαρχές του κορονοϊού και τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στον άνθρωπο.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η αποστολή συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης με Κινέζους ειδικούς, αλλά καμία ημερομηνία δεν ορίστηκε για την αναχώρησή της μέχρι σήμερα, κάτι που προκάλεσε πολλές επικρίσεις.

Οι ΗΠΑ, η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα του κόσμου με περισσότερους των 300.000 θανάτους έχει δημόσια κατηγορήσει το Πεκίνο για απόκρυψη στοιχείων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι υποχώρησε στις βουλήσεις των κινεζικών αρχών. Αλλά και άλλα κράτη μέλη του Οργανισμού, σε λιγότερο επικριτικούς τόνους, υποψιάζονται ότι το Πεκίνο καθυστερεί την διαδικασία έρευνας.

Τι πιθανολογούν οι επιστήμονες για τον ιό

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι ο φορέας του ιού είναι μία νυχτερίδα, αλλά δεν γνωρίζουν τον ξενιστή μέσω του οποίου έγινε η μετάδοσή του στον άνθρωπο. Αυτό το κομμάτι του παζλ αναζητά η επιστημονική κοινότητα και ο ΠΟΥ ελπίζοντας ότι θα γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό που συνέβη, ώστε να εντοπισθούν οι επικίνδυνες πρακτικές και να αποτραπεί νέα πανδημία.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο ΠΟΥ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση για το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς φοβάται ένα νέο κύμα της πανδημίας αν υπάρξει χαλάρωση και παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments