Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος για τρίτο κύμα στην Ευρώπη

ΠΟΥ κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος για τρίτο κύμα στην Ευρώπη
ΠΟΥ κορωνοϊός: Προειδοποιεί ο οργανισμός για την κατάσταση στην Ευρώπη. Επικίνδυνες οι πρώτες βδομάδες του νέου έτους.

Την στιγμή που η ΕΕ επισπεύδει την έγκριση των εμβολίων για να είναι διαθέσιμα πριν από τα Χριστούγεννα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι χώρες της Ευρώπης μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα κορωνοϊού τις πρώτες εβδομάδες του έτους. Συστήνει ακόμα την χρήση μάσκας στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «την χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

Την ίδια στιγμή η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες.

Οι 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως είχε εξηγήσει χθες η κ. Λάιεν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό για την 21η Δεκεμβρίου μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του 2020.

«Κάθε μέρα μετράει. Εργαζόμαστε με ταχύτητα για να εγκρίνουμε τα εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε η ίδια στο Twitter, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλοι πέντε έχουν συμφωνήσει σε συντονισμένη έναρξη εμβολιασμών:

Ήδη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ακόμη πέντε ευρωπαϊκά κράτη έχουν συμφωνήσει να συντονίσουν την έναρξη των εκστρατειών των εμβολιασμών κατά της Covid-19. Την ανακοίνωση έκαναν οι ίδιοι υπουργοί Υγείας των χωρών αυτών. Όπως υπογραμμίζεται στο κοινό ανακοινωθέν οι χώρες αυτές θα προωθήσουν τον «συντονισμό της έναρξης των εκστρατειών εμβολιασμών και θα ανταλλάζουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές προχωρούν, μαζί με άλλες δεσμεύσεις σε τομείς όπως η διαφάνεια». Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιταλία και υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Υγείας της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments