Διεθνή

Σαρλ Μισέλ κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Είχε έρθει σε επαφή με τον Μακρόν

Σαρλ Μισέλ κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Είχε έρθει σε επαφή με τον Μακρόν
Σαρλ Μισέλ κορωνοϊός: Σε αυτοαπομόνωση μπαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφού ο Γάλλος πρόεδρος με τον οποίο είχε συναντηθεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε καραντίνα μπαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά τη ανακοίνωση του Ελιζέ ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Σαρλ Μισέλ, είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου και για τον λόγο αυτό θα μπει σε καραντίνα και θα υποβληθεί και σε τεστ.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ υπεβλήθη σε τεστ την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Ο Μισέλ πληροφορήθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται κοντινή επαφή του Γάλλου προέδρου. Υποβάλλεται τακτικά σε τεστ και το τελευταίο τεστ στο οποίο υπεβλήθηκε την Τρίτη βγήκε αρνητικό. Ωστόσο ως μέτρο πρόληψης, ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετικός στον  διεγνώσθη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με το Ελιζέ να εκδίδει ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης, στην οποία σημειώνει πως θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες και θα συνεχίζει να εργάζεται από απόσταση. «Ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 σήμερα» τονίζει το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παράλληλα ενημερώνει ότι ο κ. Μακρόν υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ RTPCR αφού εμφάνισε κάποια πρώτα συμπτώματα της νόσου. «Σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο πρόεδρος θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

svg%3E

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει αναπτύξει σοβαρή μορφή της νόσου.

Πρόκειται για τον τέταρτο ηγέτη που εντοπίζεται θετικός στην Covid-19, μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τον πρόεδρο της Βραζιλίας, . Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας το περιβάλλον του Μακρόν είχε διαβεβαιώσει τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ότι ο πρόεδρος είχε υποβληθεί αρκετές φορές σε εξετάσεις από την αρχή της πανδημίας, αλλά ουδέποτε διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί ότι στη Γαλλία τo τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσίασαν απότομη αύξηση φθάνοντας τα 17.615.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments