Διεθνή

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε συμπτώματα και υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με το Ελιζέ να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει πως θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες και θα συνεχίζει να εργάζεται από απόσταση. “Ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 σήμερα” τονίζει το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παράλληλα ενημερώνει ότι ο κ. Μακρόν υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ RTPCR αφού εμφάνισε κάποια πρώτα συμπτώματα της νόσου. “Σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο πρόεδρος θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει αναπτύξει σοβαρή μορφή της νόσου.

Πρόκειται για τον τέταρτο ηγέτη που εντοπίζεται θετικός στην Covid-19, μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου. Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας το περιβάλλον του Μακρόν είχε διαβεβαιώσει τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ότι ο πρόεδρος είχε υποβληθεί αρκετές φορές σε εξετάσεις από την αρχή της πανδημίας, αλλά ουδέποτε διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί ότι στη Γαλλία τo τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσίασαν απότομη αύξηση φθάνοντας τα 17.615.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 21 Νοεμβρίου και έρχεται λίγες ημέρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα, στις αρχές του Δεκεμβρίου, και μόλις μία ημέρα αφότου η πανεθνική καραντίνα αντικαταστάθηκε με νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι 289 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο Covid-19.

Παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τη στρατηγική της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους η χώρα θα παραλάβει περίπου 1,16 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 και άλλες 667.000 δόσεις γύρω στις 5-6 Ιανουαρίου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο δόσεις θα παραληφθούν τον Φεβρουάριο. Συνολικά η Γαλλία έχει παραγγείλει περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments