Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Λάθος της κυβέρνησης να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο

Νάσος Ηλιόπουλος: Λάθος της κυβέρνησης να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο
Νάσος Ηλιόπουλος: Εξήγησε πως «σε καιρό πανδημίας, έχοντας θρηνήσει μέσα σε ενάμιση μήνα 3.244 απώλειες, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία».

Αυστηρό είναι το μήνυμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, κατά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «ψήφισαν έναν προϋπολογισμό που δεν πατάει στην πραγματικότητα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», εξήγησε πως «σε καιρό πανδημίας, έχοντας θρηνήσει μέσα σε ενάμιση μήνα 3.244 απώλειες, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ!». Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Η κυβέρνηση ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο, αλλά φάνηκε σήμερα πόσο λάθος είναι αυτό…Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από μερικές μέρες δήλωνε ότι ο σχεδιασμός ήταν να πάρουμε 2 εκατ. εμβόλια με στόχο να εμβολιάζονται περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες το μήνα. Σήμερα, λέει ότι τελικά η χώρα θα πάρει 300.000 εμβόλια τον Ιανουάριο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως άλλοθι για να μη στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση υπογράμμισε: «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στη συνταγογράφηση των τεστ και να υπάρχουν μέρες, στην κορύφωση της πανδημίας, που γίνονται μόνο 6.000 μοριακά τεστ… Πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας εκεί που χρειάζεται, όπως στη Βόρεια Ελλάδα που το υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της κατάρρευσης… Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για να χτίσουμε τη συλλογική ανοσία μέσω του εμβολιασμού, θα φτάσουμε στο καλοκαίρι. Επομένως, δεν μπορούμε στο μεσοδιάστημα να μην πάρουμε τα υπόλοιπα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ερωτηθείς για την οικονομία, σχολίασε το εξής: «Στο πρώτο εννιάμηνο του 2020 έχουμε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη…Την ίδια στιγμή, η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη του κυβερνητικού προϋπολογισμού μιλά για 4,5% ανάπτυξη το 2021, ενώ ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 0,9%. Γνωρίζουμε ότι ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι περίπου θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο, γιατί το δώρο που θα πάρουν θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ της αναστολής σύμβασης και όχι στον κανονικό τους μισθό».

Τέλος επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους:  «Η επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει η κυβέρνηση, πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση, ώστε να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με ένα ακόμα δάνειο… Χρειάζεται, ακόμα, να εφαρμοστεί ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών που θα περιλαμβάνει και κούρεμα ενός κομματιού του χρέους, όπως το είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments