Διεθνή

Γερμανία κρούσματα: Πάνω από 33.700 κρούσματα σε 24 ώρες

Γερμανία κρούσματα: Πάνω από 33.700 κρούσματα σε 24 ώρες
Γερμανία κρούσματα: Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων καταγράφηκε στη Γερμανία.

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία. Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους οι μολύνσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 33.777 , φθάνοντας τις 1.439.938 συνολικά. Παράλληλα, 813 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 24.938 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Άνγκελα Μέρκελ: “Αν δούμε πόσοι πεθαίνουν θα αντιληφθούμε πόσοι μπορούν να σωθούν με το εμβόλιο”

Τα νούμερα αυτά καταγράφονται τη ώρα που καγκελάριος Μέρκελ ελπίζει πως οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. «Αν δούμε πόσα άτομα πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από τoν κορωνοϊό, τότε θα αντιληφθούμε πόσες ζωές μπορούν να σωθούν», είπε η Γερμανίδα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, τους συνιδρυτές της εταιρείας Biontech η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση σημείωσε: «Φυσικά χαιρόμαστε και στη Γερμανία για την μέρα που ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει μετά την έγκριση του εμβολίου από τις ευρωπαϊκές αρχές. Ο εμβολιασμός ξεκινά μετά τα Χριστούγεννα και ελπίζω ότι θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο Ουγκούρ Σαχίν δεσμεύθηκε από την μεριά του ότι οι συνεργάτες του «θα εργάζονται τα Χριστούγεννα για να επιτρέψουν τη γρήγορη παράδοση» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων ήταν δυνατή μόνο έπειτα από μακροχρόνια έρευνα». Ο συνιδρυτής της Biontech εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή τον επόμενο χειμώνα».

Διευκρινίζεται ότι μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA,) η οποία αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει το “πράσινο” φως στις 23 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό, οι παρτίδες εμβολίων θα ελεγχθούν στη Γερμανία από το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, πριν ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός σε ολόκληρη την ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου, με την αρχή να γίνεται σε εργαζόμενους του Συστήματος Υγείας και σε ηλικιωμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments