Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Δραματική έκκληση – Μείνετε στο σπίτι σας τα Χριστούγεννα

ΠΟΥ κορωνοϊός: Δραματική έκκληση – Μείνετε στο σπίτι σας τα Χριστούγεννα
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο Οργανισμός προειδοποιεί τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να μη χαλαρώσουν εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών γιατί ο ιός καραδοκεί.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι στο «κόκκινο», έστω κι αν το «φως στο τούνελ» φαίνεται λόγω της έναρξης των εμβολιασμών σε λίγες μέρες στις χώρες της Ευρώπης και αλλού. Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, δρ. Χανς Κλούγκε έκανε μια δραματική έκκληση στους πολίτες της ηπείρου να μείνουν στα σπίτια τους τα Χριστούγεννα, να μην κάνουν επισκέψεις ούτε στις οικογένειές τους ή τους στενούς τους συγγενείς γιατί ο κορωνοϊός καραδοκεί με τη διασπορά του να είναι ανεξέλεγκτη.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε, ακόμα από τους πολίτες να κάνουν λίγους μήνες ακόμα υπομονή και θυσίες έτσι ώστε να μη βιώσουμε και τρίτο κύμα κορωνοϊού, κάτι που θα επιφέρει περισσότερους νεκρούς.

«Όταν θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτές τις εποχές χωρίς προηγούμενο, ελπίζω όλοι να αισθανόμαστε ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα ανθρωπισμού, για να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη από προστασία» ανέφερε ο Κλούγκε.

Αλλαγή στάσης από τον ΠΟΥ

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Κλούγκε φανερώνουν μια αλλαγή στάσης του ΠΟΥ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι συστάσεις του ήταν, αν επισκεφθούμε συγγενείς μας τα Χριστούγεννα, να φοράμε μάσκα. Αφορμή για να γίνουν πιο αυστηρές οι συστάσεις του ΠΟΥ στους πολίτες όλης της ΕΕ είναι το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ο δρ Κλούγκε είπε ακόμα: «Δεν αξίζει το ρίσκο. Το πιο ασφαλές αυτή την στιγμή είναι να μείνετε στα σπίτια σας».

Έξαρση του κορωνοϊού σε Γερμανία και Αγγλία

Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους οι μολύνσεις στη Γερμανί αυξήθηκαν κατά 33.777, φθάνοντας τις 1.439.938 συνολικά. Παράλληλα, 813 ασθενείς με την νόσο Covid-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 24.938 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Έντονη είναι η ανησυχία και των επιστημόνων στη Βρετανία πως η επιβολή μέτρων επιπέδου 3 σε συγκεκριμένες περιοχές δεν θα είναι αρκετή για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι μετά την περίοδο των γιορτών και την «αμνηστία» που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα, το νέο έτος θα έλθει με την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων επιπέδου 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments