Αθλητισμός

Βινάγκρε Ολυμπιακός: Τι ισχύει για τον Πορτογάλο

Βινάγκρε Ολυμπιακός: Τι ισχύει για τον Πορτογάλο
Βινάγκρε Ολυμπιακός: Δεν έχει καταφέρει να δέσει με κανέναν συμπαίκτη του.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός πλάγιος αμυντικός για τον Ολυμπιακό, Ρούμπεν Βινάγκρε, ως την πιο αποτυχημένη κίνηση που έγινε από την ελληνική ομάδα.

Δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα ο Πορτογάλος, ενώ στον Πειραιά έκαναν τα πάντα για να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΦΩΣ. Παρά το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό είναι αρκετοί οι συμπατριώτες του, εκείνος δεν κατάφερε να δέσει με κανέναν και εκείνο που ενοχλούσε και ενοχλεί περισσότερο είναι το τουπέ του.

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες μεταγραφές για το λιμάνι καθώς στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο Βινάγκρε εντάχθηκε με μονοετή δανεισμό στον Ολυμπιακό. Είναι μόλις 21 ετών και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τις ακαδημίες νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν από την ένταξή του στη Μονακό το καλοκαίρι του 2015.

Από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Ακαντέμικα ντε Κοΐμπρα

Αφού πέρασε την πρώτη του σεζόν αποκλειστικά στην ομάδα νέων του συλλόγου, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούνιο του 2016. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, υπήρξε συμφωνία δανεισμού του Βινάγκρε στην Ακαντέμικα ντε Κοΐμπρα της Σεγούντα Λίγα για να αποκτήσει εμπειρία, αλλά η FIFA, της οποίας η έγκριση ήταν απαραίτητη λόγω του ότι ο Βινάγκρε ήταν κάτω των 18 ετών, αρνήθηκε να κυρώσει τη συμφωνία.

Μετά από μια ανεπιτυχή έφεση, ο Βινάγκρε επέστρεψε στο γονικό του σύλλογο τον Ιανουάριο του 2017, χωρίς να αγωνιστεί για την Ακαντέμικα. Τότε ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μονακό, με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Λίγο αργότερα, μετακόμισε με μονοετή δανεισμό στην Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς για τη σεζόν 2017 – 2018.

Πριν τον Ολυμπιακό, ήταν στην Αγγλία

Έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Αυγούστου 2017, στη νίκη επί της Γέοβιλ Τάουν για το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Βινάγκρε σημείωσε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, σημειώνοντας το τρίτο γκολ στη νίκη με 4-0 επί της Μπάρτον Άλμπιον. Την επόμενη χρονιά ο Βινάγκρε εντάχθηκε στη Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς με μόνιμη μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Στις 25 Ιουλίου 2019, ο Βινάγκρε έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA, στην εντός έδρας νίκη με 2-0 εναντίον της Κρουσέιντερς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League 2019 – 2020, σημειώνοντας επίσης το πρώτο του γκολ σε επίπεδο ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments