Οικονομία

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για αύριο Κυριακή – Πως θα δουλέψουν τα καταστήματα με click away

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για αύριο Κυριακή – Πως θα δουλέψουν τα καταστήματα με click away
Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου για τις αγορές πριν από τα Χριστούγεννα.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα ανοίξουν αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει ενιαίο ωράριο λειτουργίας, και το καθένα θα ανοίξει με δική του επιλογή. Ορισμένα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ανοίξουν, τις πόρτες τους για το καταναλωτικό κοινό στις 9:00πμ και να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 19:00 ενώ άλλα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τα καταστήματα λιανικής από την άλλη θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Ωστόσο, όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους καλό θα ήταν να ενημερωθούν για το σούπερ μάρκετ της αρεσκείας τους μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των επιχειρήσεων. Από το μέτρο του click away εξαιρούνται, φυσικά, οι περιοχές όπου έχουν τεθεί σε σκληρό lockdown, δηλαδή η Δυτική Αττική και η Κοζάνη.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το 2.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον τρόπο λειτουργίας του click away

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι δοκίμασε το σύστημα του click away προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργία του κι έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Υποστήριξε ότι τα παράπονα που γίνονται από τους επιχειρηματίες δεν είναι γιατί δε δουλεύει το σύστημα, αλλά γιατί δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους. Ωστόσο έχει παρθεί η απόφαση να μη ρισκάρουμε την πανδημία, τόνισε και πρόσθεσε πως το σύστημα λειτουργεί αν και στην αρχή ο κόσμος ήταν μουδιασμένος.

«Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται χαμόγελο και καλή διάθεση», συμπλήρωσε. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα χρέη που δημιουργούνται εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, υποστήριξε πως όλα αυτά θα συζητηθούν με τον τελικό λογαριασμό και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Δε θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», κατέληξε.

«Θα δούμε σε βάθος μήνα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μέτρο της «παραδόσεως εκτός» θα αποδειχθεί λειτουργικό για την αγορά. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή της παραδόσεως εκτός. Σε 4 μέρες και ενώ το σοκ από το κλείσιμο της λιανικής στις γιορτές ήταν φρέσκο, το μέτρο είχε 34% θετικών απόψεων έναντι 63% αρνητικών. Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη μέτρηση θα είναι ψηλότερα. Πάει καλά».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός έχει τονίσει ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί για τα καταστήματα. «Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments