Πολιτική

ΚΚΕ Δυτική Αττική: Αντί για μέτρα προστασία, αυταρχισμός και πρόστιμα

ΚΚΕ Δυτική Αττική: Αντί για μέτρα προστασία, αυταρχισμός και πρόστιμα
ΚΚΕ Δυτική Αττική: Σφοδρή κριτική εξαπολύει ο Περισσός στα μέτρα της κυβέρνησης στην Δυτική Αττική. Αντί να κάνουν ελέγχους στους χώρους εργασίας και να δουν την κατάσταση στα ΜΜΜ, απειλούν, συκοφαντούν και τιμωρούν εργαζομένους.

Οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής βιώνουν αυταρχισμό και απειλές, σχολιάζει το ΚΚΕ για τα νέα μέτρα. Αντί να ενισχυθεί η δημόσια υγεία, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την αστυνομία που προχωράει σε αδικαιολόγητα πρόστιμα, προσθέτει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, που ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην διαχείρηση της κατάστασης στην δυτική Αττική. Η κυβέρνηση «νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία», σημειώνει.

Στο σχόλιό του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι τελευταίο κρούσμα είναι η επιβολή «αδικαιολόγητων προστίμων σε εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκες σουπερμάρκετ κατά την αλλαγή της βάρδιας», αλλά και «τα αδικαιολόγητα πρόστιμα της Αστυνομίας σε εργαζόμενους στη Δυτική Αττική».

Με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία

«Τη στιγμή που η πανδημία στη Δυτική Αττική έχει χτυπήσει κόκκινο, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μεταφοράς κι άλλους κρίσιμους χώρους, καθώς και των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση νομίζει, ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία», επισημαίνει.

Αυτό που δεν έχουν δει οι κάτοικοι είναι το ΕΣΥ

«Τα φαινόμενα αυτά αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση. Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας και να θωρακίσει τις μονάδες του δημοσίου συστήματος υγείας στη Δυτική Αττική, επιδίδεται σε απειλές, συκοφαντίες κι αυταρχικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής» τονίζει το ΚΚΕ.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, είχε πει ότι η αστυνομία σε συνθήκες πανδημίας είναι το “ΕΣΥ” της προστασίας μας. Στη Δυτική Αττική, εργαζόμενοι και κάτοικοι την είδαν την αστυνομία. Αυτό που δεν είδαν είναι το αναγκαίο – για την προστασία της υγείας τους – ΕΣΥ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Δυτική Αττική

το lockdown στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα και θα λήγει στις 5:00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

  • Δεν θα επιτρέπεται το click away
  • Απαγορεύονται οι εκκλησιαστικές προσευχές
  • Κλείνουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία
  • Περιορίζονται οι θρησκευτικές τελετές π.χ. κηδείες
  • Αποφασίζεται αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές
  • Θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές
  • Θα γίνεται μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στα γηροκομεία σε φιλοξενούμενους και προσωπικό
  • Θα υπάρχει διανομή μασκών με φροντίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στους πολίτες της περιοχής
  • Θα γίνεται απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της οικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments