Ελλάδα

Πτήσεις από Αγγλία για Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα για όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πτήσεις από Αγγλία για Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα για όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο
Πτήσεις από Αγγλία για Ελλάδα: Μετά τα νέα δεδομένα για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε ανακοινώσεις.

Κατόπιν των εξελίξεων στην Αγγλία με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα και αφορούν σε όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε καραντίνα μιας εβδομάδας, δηλαδή εφτά ημερών θα τίθενται όσοι φτάνουν από τη Μεγάλη Βρετανία, από αύριο Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα νέα δεδομένα για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21 Δεκεμβρίου 2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Σε lockdown επιπέδου 4 το Λονδίνο και η νοτιοανατολική Αγγλία

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάσθηκε να επιβάλει νέο αυστηρό lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων η οποία αποδόθηκε σε «νέο στέλεχος» του κορωνοϊού, το οποίο «δεν αυξάνει την επικινδυνότητα», αλλά «τη μεταδοτικότητα» της επιδημίας.

Επιπροσθέτως, το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη του νέου στελέχους του φονικού ιού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας και υπάρχουν υποψίες ότι είναι πιο μεταδοτικό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών. Η ξαφνική αυτή απόφαση λαμβάνεται την επομένη των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την επαναφορά της καραντίνας στην Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments