Διεθνή

Αγγλία καραντίνα: Lockdown επιπέδου 4 σε αυτές τις περιοχές – Νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα

Αγγλία καραντίνα: Lockdown επιπέδου 4 σε αυτές τις περιοχές – Νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα
Αγγλία καραντίνα: Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Από αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, επιβάλλεται lockdown επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία, δίνοντας τη χαριστική βολή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων από τον ιό με την κυβέρνηση να εξηγεί ότι έχει εντοπισθεί ένα «νέο στέλεχος» του κορωνοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Αγγλία:

  • Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.
  • Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν.
  • Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.
  • Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο επίπεδο 4.
  • Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν τη νύκτα εκτός του σπιτιού τους.
  • Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον συζήτησε με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του, μέσω τηλεδιάσκεψης, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν επειγόντως, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ένα νέο στέλεχος του ιού θα μπορούσε να μεταδίδεται ταχύτερα και να έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Αγγλίας Κρις Ουίτι τόνισε πως αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποδείξεις ότι η παραλλαγή του φονικού ιού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.

«Έχουμε προειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα για να βελτιώσουμε την κατανόησή μας», επεσήμανε σε μια ανακοίνωση ο Ουίτι. «Η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Αναπνευτικούς Ιούς (NERVTAG) θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι το νέο στέλεχος μπορεί να διασπείρεται ταχύτερα», προσέθεσε.

Να αναφέρουμε πως η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε τη Δευτέρα πως η αύξηση στα κρούσματα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία ενδέχεται να συνδέεται σε μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού. Μάλιστα, χθες Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου η χώρα κατέγραψε 28.507 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 489 θανάτους, με τον δείκτη R να υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ταχέως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments