Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Συναγερμός για ασθενή – Έχει μολυνθεί με το νέο στέλεχος του ιού

Ιταλία κορωνοϊός: Συναγερμός για ασθενή – Έχει μολυνθεί με το νέο στέλεχος του ιού
Ιταλία κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Ασθενής που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, εντοπίσθηκε στην Ιταλία, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με το ταίρι του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, όπως διευκρίνισε το υπουργείο.

Η Ιταλία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις που είχαν ήδη απογειωθεί και φθάνουν τις ώρες αυτές στα ιταλικά αεροδρόμια, όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού, αμέσως μετά την προσγείωση.

Τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας πρέπει να ενημερώσουν και οι πολίτες που αφίχθηκαν στην Ιταλία, από τη Μεγάλη Βρετανία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με στόχο να υποβληθούν άμεσα, επίσης, σε διαγνωστικό τεστ.

Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ιταλία;

Να αναφέρουμε πάντως, πως μείωση καταγράφεται σήμερα στον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στην Ιταλία. 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 15.104.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 137.420 διαγνωστικά τεστ, το 11% των οποίων προέκυψε θετικό. Αναφορικά με τους νεκρούς, οι θάνατοι ήταν 553, με 16.308 περιστατικά και 176.185 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 68.799 άνθρωποι.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σε διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά την πληροφορία για μετάλλαξη του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη χώρα. Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στη Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments