Τεχνολογία

Αναβάθμιση του Instagram για κατόχους iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Αναβάθμιση του Instagram για κατόχους iPhone 12 Pro και 12 Pro Max
Μια ειδική αναβάθμιση θα πάρουν οι κάτοχοι του iPhone 12 Pro και 12 Pro Max στην εφαρμογή του Instagram.

Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά των νέων μοντέλων iPhone είναι το ProRAW. Οι χρήστες πήραν αυτή την νέα επιλογή για λήψη φωτογραφιών μέσω του update σε σε iOS 14.3. Αυτό συνδυάζει τα οφέλη της αλγοριθμικής επεξεργασίας της Apple με τις δυνατότητες επεξεργασίας ενός RAW αρχείου στο edit. Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το ProRAW δεν είναι ένα νέο fomat, αλλά ένα πακέτο το οποίο περιέχει ένα DNG αρχείο με επιπλέον πληροφορίες.

Από την πλευρά του το Instagram δεν υποστήριζε μέχρι τώρα αυτού του είδους τα αρχεία και ο χρήστης έπρεπε να τα μετατρέψει σε PNG ή JPG για να μπορέσει να τα ανεβάσει στο Instagram. Τώρα όμως, σύμφωνα με τον Tim Johnsen, ένα μέλος της ομάδας του iOS τμήματος του Instagram, η εφαρμογή θα υποστηρίζει την απευθείας ανάρτηση κάποιου ProRAW αρχείου.

Για την ώρα θα μπορείτε μεν να ανεβάζετε ProRAW φωτογραφίες, αλλά δε θα μπορείτε να τις επεξεργαστείτε μέσω της εφαρμογής. Επομένως επεξεργαστείτε πρώτα τη φωτογραφία με τον editor της Apple ή άλλες εφαρμογές όπως το Lightroom, πριν την ανεβάσετε στο Instagram. Η αναβάθμιση της εφαρμογής για υποστήριξη ProRAW έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά ίσως να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Το ProRAW μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τις πίσω κάμερες των iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max μόνο. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε από τις επιλογές της κάμερας στο μενού των ρυθμίσεων. Έπειτα, θα δείτε ένα “RAW” πλήκτρο στην πάνω δεξιά πλευρά της εφαρμογής της κάμερας. Προσέξτε όμως καθώς με το ProRAW ενεργοποιημένο το μέγεθος των αρχείων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από απλές φωτογραφίες και κυμαίνεται στα 25MB το καθένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments