Διεθνή

Μακρόν για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Η προστασία απέναντι στον ιό πρέπει να εξελίσσεται με τη μέγιστη ταχύτητα»

Μακρόν για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Η προστασία απέναντι στον ιό πρέπει να εξελίσσεται με τη μέγιστη ταχύτητα»
Μακρόν για μετάλλαξη κορωνοϊού: Για «μια προβληματική μετάλλαξη του ιού» έκανε λόγο στο υπουργικό συμβούλιο ο Γάλλος πρόεδρος.

Ανησυχία επικρατεί στη Γαλλία, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μετά την είδηση ότι ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί, με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει σήμερα ότι η χώρα του πρέπει να αυξήσει την επαγρύπνησή της σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας. Στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, ο Γάλλος πρόεδρος, που βρίσκεται σε καραντίνα στην προεδρική οικία των Βερσαλιών λόγω διάγνωσής του με κορωνοϊό, ανέφερε πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να είναι έτοιμη να αντιδράσει, απέναντι σε μια κατάσταση, που έχει αυξήσει τα κρούσματα κατά 20% μέσα σε μια εβδομάδα. Οι νοσοκομειακοί δείκτες έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο κι ενώ επίκεινται οικογενειακές συγκεντρώσεις για τις ημέρες των γιορτών».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μια προβληματική μετάλλαξη του ιού», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Όλα αυτά δείχνουν την πολυπλοκότητα του ιού, την επιθετικότητά και την εφευρετικότητά του. Εμείς οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί. Βρισκόμαστε στη διαδικασία μιας κατάλληλης απάντησης απέναντι στον ιό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και στάθηκε στη διενέργεια «συστηματικών τεστ PCR σε όλη τη γαλλική επικράτεια».

Ακόμη, όρισε ένα οδικό χάρτη για τις ενέργειες της γαλλικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία λέγοντας ότι: «Στις 20 Ιανουαρίου, τα τεστ, οι προειδοποιήσεις και η προστασία απέναντι στον ιό, πρέπει να εξελίσσονται με τη μέγιστη ταχύτητα». Κάνοντας ειδική μνεία στην επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, διαβεβαίωσε ότι η ημερομηνία έναρξής της θα «συντονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα καθοριστεί στο τέλος της εβδομάδας, μετά τα Χριστούγεννα».

Μήνυμα προς τους πολίτες από τον Μακρόν:

Υπενθυμίζεται ότι ην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι είναι καλά, την επομένη της διάγνωσή του με COVID-19, αλλά δουλεύει με βραδύτερους ρυθμούς ενόσω αναρρώνει. Διαβεβαίωσε ότι θα δίνει τακτικά ενημερώσεις για την υγεία του, και αναγνώρισε ότι μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια σε μια «στιγμή αμέλειας».

«Δουλεύω με λίγο πιο αργούς ρυθμoύς λόγω του ιού, αλλά θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, όπως ο χειρισμός της επιδημίας ή, για παράδειγμα, ο φάκελος Brexit. Ήθελα να σας καθησυχάσω – τα πάω καλά. Έχω τα ίδια συμπτώματα όπως χθες, ιδίως κόπωση, πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που έπρεπε να συνυπάρξετε με τον ιό ή που συνυπάρχετε με αυτόν σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments