Nέα της αγοράς

Η επιτυχία του Twitch ως μέσο μετάδοσης αθλητικών αγώνων

Η επιτυχία του Twitch ως μέσο μετάδοσης αθλητικών αγώνων
Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστοσελίδα, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης βίντεο, κυρίως από άτομα που ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια και τα esports.

Το Twitch αποτελεί μία ιδιαίτερα επιτυχημένη ιστοσελίδα, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε από το μηδέν να αποτελεί σημείο αναφοράς για το διαδίκτυο. Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστοσελίδα, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης βίντεο, κυρίως από άτομα που ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια και τα esports. Από τη στιγμή που τα esports κατάφεραν να γίνουν δημοφιλή εναλλακτική πρόταση των παραδοσιακών αθλημάτων, το Twitch γιγαντώθηκε και έχει πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο της μετάδοσης αθλητικών γεγονότων. Οι διαφορές ανάμεσα στα κλασικά αθλήματα και στα esports γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες και υπάρχουν στη λίστα των στοιχηματικών εταιριών, κανονικά όπως όλα τα παραδοσιακά αθλήματα. Εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε στοιχηματικά, τότε αυτή η στοιχηματική σελίδα σας προσφέρει μια καλή αρχή.

Tα βιντεοπαιχνίδια ως νέα μορφή αθλητισμού

Μπορεί πολύς κόσμος να τα αμφισβητεί, όμως είναι γεγονός πως τα esports γνωρίζουν κολοσσιαία ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Σε πλήθος από βιντεοπαιχνίδια πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις και πρωταθλήματα με έπαθλα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εκατομμύρια είναι επίσης ο κόσμος που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις διοργανώσεις αυτές από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, την τηλεόραση αλλά και σε φυσικούς χώρους. Τα απλά βιντεοπαιχνίδια έγιναν πολύ πιο ανταγωνιστικά και πλέον υπάρχουν επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται κόντρα σε άλλους παίκτες και σε άλλες ομάδες, όπως αντίστοιχα πραγματοποιούνται οι κλασικές αθλητικές συναντήσεις και διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του Twitch

Τα esports επάνω στα οποία βασίστηκε το Twitch για την τεράστια ανάπτυξη του δεν υπήρχαν ως το 2000 περίπου. Μπορεί να αν πραγματοποιούνταν κάποιες περιορισμένες διοργανώσεις βιντεοπαιχνιδιών, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, όμως δεν είχαν σε καμία περίπτωση τη δημοτικότητα και την ανάπτυξη που έχουν σήμερα. Κυρίως από το 2010 και μετά τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Τα esports έγιναν της μόδας και το Twitch άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Tα ρεκόρ δεν διατηρούνται για πολύ, καθώς μέρα με την ημέρα εκατομμύρια streamers και ακόμα περισσότερα άτομα που τους ακολουθούν παρακολουθούν την πλατφόρμα και τις μεταδόσεις, είτε πρόκειται για αθλητικά βιντεοπαιχνίδια, είτε για βιντεοπαιχνίδια οποιαδήποτε άλλου είδους.

Μεταδόσεις από αθλητικά κανάλια

Το 2020 είδαμε και στην Ελλάδα μία πρωτοτυπία. Τα αθλητικά κανάλια Novasport κάλυψαν τηλεοπτικά αγώνες esports τα οποία μετείχαν δημοφιλής σύλλογοι της χώρας. Πιο συγκεκριμένα μεταδόθηκαν αγώνες του παιχνιδιού FIFA 2020 στο οποίο συμμετείχαν αθλητικοί σύλλογοι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Μάλιστα υπήρχε και κανονικός σχολιασμός, όπως παρακολουθεί κάνεις ένα πραγματικό αγώνα ποδοσφαίρου από τα αθλητικά κανάλια της Nova. Τα γραφικά πλέον είναι τόσο εξελιγμένα που αν κάποιος δεν είναι υποψιασμένος και γνώστης των βιντεοπαιχνιδιών, Ίσως να μην καταλάβαινε καν όταν παρακολουθεί τον αγώνα πως πρόκειται για κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Ποιο είναι το μέλλον των μεταδόσεων;

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε να γίνεται ακόμα πιο διακριτή η διαφορά ανάμεσα σε παραδοσιακά αθλήματα και asports. Οι διοργανώσεις esport πολλαπλασιάζονται. Παράλληλα τα γραφικά των βιντεοπαιχνιδιών βελτιώνονται και πλέον τα παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου είναι τόσο ρεαλιστικά που θυμίζουν πραγματικές τηλεοπτικές μεταδόσεις. Παράλληλα, λόγω της δημοτικότητας αναμένεται να δούμε όλο και περισσότερες μεταδόσεις esport στο διαδίκτυο, αλλά και στην παραδοσιακή τηλεόραση. Το πλεονέκτημα των esport μάλιστα είναι πως δεν έχουν περιορισμούς όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια της σεζόν. Μπορούν, λοιπόν, τα αθλητικά κανάλια να καλύψουν το πρόγραμμά τους σε μήνες όπου δεν υπάρχει κλασική αθλητική δραστηριότητα με το τέλειο υποκατάστατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments