Πολιτική

Κοντοζαμάνης εμβόλιο: Πάνω από το 70% των γιατρών δηλώνουν πρόθεση να εμβολιαστούν

Κοντοζαμάνης εμβόλιο: Πάνω από το 70% των γιατρών δηλώνουν πρόθεση να εμβολιαστούν
Κοντοζαμάνης εμβόλιο: Ο υφυπουργός Υγείας έδωσε τα στοιχεία σε σχέση με τον εμβολιασμό και τους υγειονομικούς. Διαφορετική εικόνα δίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Για τη συμμετοχή των υγειονομικών στον επερχόμενο εμβολιασμό μίλησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά. Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ξεπερνά το 70% το ποσοστό των γιατρών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν.

«Γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και δημιουργίας αμφιβολίας από την πλευρά των υγειονομικών να εμβολιαστούν», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της ασθένειας Covid-19 όλον αυτό το διάστημα και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες ημέρες.

«Τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά και η καταγραφή συνεχίζεται», επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας. Τόνισε ότι για τους γιατρούς η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό ξεπερνά το 70%.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό «έγινε προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού στα νοσοκομεία».

«Προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους υγειονομικούς και τον υπόλοιπο πληθυσμό μετά, τηρώντας τις διαδικασίες διακίνησης διότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει εντός ολίγων ωρών από τη στιγμή που θα ανοίξει το φιαλίδιο και γι’ αυτό ζητήσαμε από τους υγειονομικούς να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν», εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας.

Διαφορετική είναι η εικόνα που μεταφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρει:

«Συγκεντρώσαμε τελικά στοιχεία από νοσοκομεία για την συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό. Τα στοιχεία απογοητευτικά. Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν κανένα νοσοκομείο δεν υπερβαίνει το 50% συμμετοχής στον εμβολιασμό. Το Γενικό ποσοστό συμμετοχής διαμορφώνεται στο 40%.

Μάλιστα πολλοί από όσους δήλωσαν ναι στον εμβολιασμό εξακολουθούν να προβληματίζονται με αποτέλεσμα να μην θεωρείται βέβαιο ότι θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους. Λένε ναι για να εξασφαλίσουν το εμβόλιο λόγω έλλειψης και έτσι να κερδίσουν χρόνο να σκεφτούν τι θα πράξουν.Με τέτοια ποσοστά δεν επιτυγχάνεται ανοσία στο υγειονομικό προσωπικό. Η βιασύνη στη καταγραφή, η καταγραφή των προσωπικών δεδομένων στη δήλωση επιθυμίας, ο εξαναγκασμός, οι πιέσεις των διοικούντων έκαναν κακό.

Συνέβαλαν να επικρατήσουν σε ποσοστά οι αρνητές του εμβολίου.

Ο αγώνας υπερ του ναι πρέπει να συνεχισθεί. Για το καλό των ασθενών και το δικό μας. Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να προβληματίσουν για τους χειρισμούς που γίνονται. Οι εργαζόμενοι που πλήττονται περισσότερο δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο.

Επιβεβλημένη η ενημέρωση του προσωπικού και η παράταση της προθεσμίας. Εάν επιμείνει το υπουργείο σε αυτή τη στάση, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, να είναι σίγουροι ότι ένα μεγάλο ποσοστό που τώρα εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν δεν θα το κάνουν. Μας το λένε. Κρίμα να μην αξιοποιηθεί αυτό το υπερόπλο σε βάρος της πανδημίας».

Στη συνέχεια έδωσε μερικούς ενδεικτικούς αριθμούς:

  • ΑΤΤΙΚΟ: 550 ΝΑΙ στους 2000
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 300 ΝΑΙ στους 1200 (συνεχίζεται η καταγραφή)
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 1500 ΝΑΙ στους 3200
  • ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: 226 στους 618.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: 640 ΝΑΙ στους 2100.
  • ΕΛΠΙΣ: 250 ΝΑΙ στους 750.
  • ΝΙΚΑΙΑ: 600 ΝΑΙ στους 2100.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: 660 στους 1300.
  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: 100 ΝΑΙ στους 250.
  • ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑ: 360 ΝΑΙ στους 1150.
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ: 720 ΝΑΙ στους 1820.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 320 ΝΑΙ στους 620.
  • ΝΟΣΟΚ. ΚΑΒΑΛΑΣ: 453 ΝΑΙ στους 1050.
  • ΝΟΣΟΚ. ΧΑΝΙΩΝ: 500 ΝΑΙ στους 1226.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 850 στους 2000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments