Ελλάδα

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολειών: «Μαθήματα στις 8 Ιανουαρίου σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων»

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολειών: «Μαθήματα στις 8 Ιανουαρίου σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων»
Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολειών: Να μην επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις πριν τις 20 Ιανουαρίου ζητά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Καμπανάκι κινδύνου κρούει για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τονίζει ότι οι μαθητές δεν πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις πριν τις 20 Ιανουαρίου. «Το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου θα οδηγούσε σε αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% μέχρι το τέλος του Μάρτη σε σχέση με αυτά που περιμένουμε» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Mάλιστα, συμπλήρωσε πως βάσει των μοντέλων που τρέχει η ομάδα του «αντί για 600 κρούσματα θα φτάναμε στα 900 στο τέλος του Μάρτη».

Ακόμη υπογράμμισε ότι για τους παραπάνω λόγους «δεν αξίζει να ανοίξουν τα σχολεία» τις πρώτες μέρες του νέου έτους και εξήγησε πως στο διάστημα αυτό θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε το θετικό σενάριο του εμβολίου». Κάνοντας ειδική αναφορά στους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε: «Με ανησυχούν οι γονείς και η αύξηση της κινητικότητας» συμπληρώνοντας ότι «τον Νοέμβριο ο συναγελασμός των γονέων γύρω από τα σχολεία και οι δραστηριότητες γύρω από αυτό οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σαρηγιάννης:

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, όπου αναφέρθηκε στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων και στο άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με την υφυπουργό, “ο κορωνοϊός και η πανδημία έχουν επηρεάσει την εκπαίδευση και έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση της τηλεκπαίδευσης με τα προβλήματα τα οποία αναδεικνύονται, αλλά σίγουρα έχουν εξομαλυνθεί και έχει γίνει πρόοδος στην κάλυψη της ύλης”.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, “είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιο κομμάτι της ύλης θα περικοπεί. Αυτό θα αποφασιστεί από την αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου”. “Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το διάβασμά τους στην ύλη που γνωρίζουν”, συνέστησε στους μαθητές και τόνισε πως έγκαιρα θα ληφθεί η απόφαση για την ύλη. Επίσης υπογράμμισε ότι η λύση είναι η επιστροφή στις τάξεις γιατί είναι σημαντική η δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τις αλλαγές στη διαμόρφωση των βάσεων, ανέφερε ότι αποφασίστηκε ο μέσος όρος των μαθήματων που εξετάζονται πανελλαδικώς να λαμβάνεται υπόψη ανά επιστημονικό πεδίο από το τμήμα το οποίο δηλώνει ο/η κάθε μαθητής/ρια και η βάση να αποφασίζεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων. «Αυτό που αλλάζει, είναι ο αριθμός των σχολών που θα δηλώνονται στο μηχανογραφικό, αν τελικά δεν πέτυχουν, θα υπάρχει και δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού», εξήγησε.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως “δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση, ωστόσο επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις τάξεις”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments