Ελλάδα

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: «Είναι νωρίς να αρθεί το lockdown στις 7 Ιανουαρίου» – Τι είπε για τα σχολεία

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: «Είναι νωρίς να αρθεί το lockdown στις 7 Ιανουαρίου» – Τι είπε για τα σχολεία
Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Ο καθηγητής του ΑΠΘ για άλλη μια φορά προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέξουμε στην περίοδο των γιορτών, ενώ σημείωσε ότι η 7η Ιανουαρίου είναι πρόωρη ημερομηνία για να μπει τέλος στο lockdown.

Την τοποθέτηση ότι είναι «πρόωρο» να μπει τέλος στο lockdown στις 7 Ιανουαρίου έκανε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού».

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι: «Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο «καυτό» ζήτημα της εκπάιδευσης. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανησυχία και για την Αιτωλοακαρνανία

Σε σχέση με τις επιβαρυμένες περιοχές, ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος για τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».

Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε ότι «ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατομμυρίων πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα».

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, «εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. 5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments