Αθλητισμός

Παπασταθόπουλος Φενέρ: Στη λίστα των Τούρκων ο Έλληνας αμυντικός

Παπασταθόπουλος Φενέρ: Στη λίστα των Τούρκων ο Έλληνας αμυντικός
Παπασταθόπουλος Φενέρ: Δημοσιεύματα από την Τουρκία θέλουν τον σύλλογο να έχει ήδη προσεγγίσει τον παίκτη.

Να κάνει δικό της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου φαίνεται πως επιθυμεί η Φενέρμπαχτσε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Fanatik», η τουρκική ομάδα θέλει διακαώς να αποκτήσει τον Έλληνα αμυντικό, τον οποίο περιμένει στη γωνία ενόψει της αποχώρησής του τον Γενάρη από την Άρσεναλ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος, Αλί Κοχ, έχε συναντηθεί ήδη μαζί του στο Λονδίνο, ώστε να του μεταφέρει αυτοπροσώπως το ενδιαφέρον του συλλόγου.

Πάντως, η Φενέρ χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα και ο στόπερ των “κανονιέρηδων” θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται εκτός πλάνων της Άρσεναλ, οπότε γιατί να μην μετακομίσει κάπου που θα έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής; Σημειώνεται πως εφόσον οι Τούρκοι τα βρουν με τους Άγγλους για το ποσό αποδέσμευσης του έμπειρου στόπερ και φυσικά πει και ο ίδιος το “ναι” τότε στην Κωνσταντινούπολη θα βρει τον Δημήτρη Πέλκα που επίσης αγωνίζεται στην ομάδα.

Από την Καλαμάτα στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης:

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου, απ’ όπου το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2006 αγωνίστηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες. Την 1η Αυγούστου 2008, μετεγγράφηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ιταλική Τζένοα, από την οποία τον απέκτησε η Μίλαν τον Ιούλιο του 2010 έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση τριών παικτών από τις ακαδημίες της, με τη μορφή δανεισμού.

Η ΑΕΚ εισέπραξε περίπου 700.000 ευρώ (το 15% του ποσού που κόστισε στη Μίλαν ο παίκτης) από την Τζένοα λόγω των δικαιωμάτων μεταπώλησης, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της πρώτης μετεγγραφής του παίκτη. Στους “ροσονέρι” δεν κατάφερε να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Τζένοα, ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Δεν παρέμεινε ωστόσο στην προηγούμενή του ομάδα και στη γνώριμή του Γένοβα, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης, από την οποία και αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή την επόμενη χρονιά, έπειτα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις στον σύλλογο της Βρέμης.

Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και το 2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μετά από αυτήν του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Ντιναμό Μόσχας το 2005. Τον Ιανουάριο του 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα για το πρώτο μισό της περιόδου 2016-17. Στις 2 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Άρσεναλ με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments