Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 24/12: 873 κρούσματα – 55 νεκροί και 476 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 24/12: 873 κρούσματα – 55 νεκροί και 476 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 24/12: Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ελαφρώς μειωμένα είναι τα σημερινά κρούσματα και οι νεκροί του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 873 μολύνσεις σε όλη τη χώρα ενώ 476 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνώμενοι. Παράλληλα, 55 άτομα έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Συνολικά, όπως φαίνεται και στο παρακάτω Infographic, 134.235 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας και 4.457 είναι οι θάνατοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ανακοινώνουμε 873 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.235, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

  • 5.284 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.565 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 476 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 155 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 845 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 55 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4457 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1798 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Επίσης, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Αυστηροί έλεγχοι παντού:

Σημειώνεται ότι από σήμερα οι έλεγχοι των αρχών θα είναι εντατικοί ενόψει των γιορτών. Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει αυξημένους ελέγχους, με «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών και μπλόκα σε όλα τα σημεία των πόλεων, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων. Η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα παραμονή το βράδυ και ανήμερα των Χριστουγέννων στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές. Μάλιστα, έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Αναλυτικά ισχύουν τα εξής:

  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να αιτιολογούν την έξοδό τους με το απαραίτητο μήνυμα στο 13033 ή τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.
  • Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο. Ο περιορισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι. Και το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.
  • Ακόμη ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.
  • Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.
  • Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης. Στο δελτίο κίνησης θα πρέπει να υπάρχει και η διαδρομή του οχήματος υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτεται κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments