Ελλάδα

Χριστούγεννα και κορωνοϊός: Οι ήρωες της πανδημίας κάνουν γιορτές στο νοσοκομείο

Χριστούγεννα και κορωνοϊός: Οι ήρωες της πανδημίας κάνουν γιορτές στο νοσοκομείο
Χριστούγεννα και κορωνοϊός: Το αίσθημα της προσφοράς είναι η κινητήριος δύναμη, αφού οι αντοχές έχουν αρχίσει και λιγοστεύουν.

Οι υγειονομικοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με πάθος και όρκο έναν αγώνα μεγάλο, ξεπερνώντας τους ίδιους τους τους εαυτούς, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της περιόδου αυτής και νικώντας τις όποιες δυσκολίες.

Το σίγουρο είναι, όπως μας δίδαξε το 2020, ότι η κατάσταση απαιτεί από γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων να βάζουν μπροστά το καθήκον, σχεδόν σύσσωμοι, όλες τις ημέρες, με το αίσθημα της προσφοράς να είναι η κινητήριος δύναμη, αφού οι αντοχές έχουν αρχίσει και λιγοστεύουν.

«Είναι δύσκολο να αντικρίζεις στα μάτια τον ασθενή, την ημέρα των Χριστουγέννων, που ξέρεις ότι θα είναι μόνος του σε ένα δωμάτιο χωρίς τη δυνατότητα να έχει ούτε κι αυτός τους δικούς του ανθρώπους δίπλα», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Σταματούλα Τσικρικά η οποία είναι πνευμονολόγος και επιμελήτρια του νοσοκομείου αναφοράς για περιστατικά Covid-19 «Σωτηρία» και περνά τις γιορτές στο πόστο της.

Είναι στην πρώτη γραμμή της «μάχης». Αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό που στη χώρα μας έχει επιφέρει πάνω από τέσσερις χιλιάδες τριακόσιους θανάτους.

«Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ, πρέπει να είμαστε στο νοσοκομείο πολλές ώρες, με άσχημες καμιά φορά συναισθηματικές εκβάσεις και για εμάς. Ξέρετε είναι δύσκολο να παίρνεις και να ενημερώνεις ότι ο ασθενής σου δεν είναι καλά», εξήγησε η κα Τσικρικά η οποία είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος.

«Πολλοί από εμάς επιλέγουμε συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι και πολύ συμβατές με ένα κοινωνικό ζώο, όπως είναι ο άνθρωπος. Απομονωνόμαστε, κρατάμε ανθρώπους μακριά», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σε συνθήκες που επιτρέπουν την άσκηση της ιατρικής και όχι σε πολεμικές συνθήκες, όπως έγινε στη Βόρειο Ελλάδα τον Νοέμβριο», συμπλήρωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας για την κλινική της οποίας ηγείται και έχει νοσηλεύσει πάνω από επτακόσια άτομα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πάντως, η μεγαλύτερη γιορτή φέτος στα νοσοκομεία είναι η έναρξη του εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, όπως επιβεβαιώνει και ο νοσηλευτής ΜΕΘ του «Σωτηρία» Γιώργος Κούρτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments