Καιρός

Καιρός Ελλάδα: Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και τη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ

Καιρός Ελλάδα: Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και τη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ
Καιρός Ελλάδα: Τι προβλέπει το Meteo για τις επόμενες δύο μέρες.

Η επιστημονική ομάδα του Meteo.gr προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού τις επόμενες δύο μέρες λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από την Ιταλία. Η κακοκαιρία θα κρατήσει από το βράδυ του Σαββάτου έως και την ερχόμενη Δευτέρα. Θα υπάρξουν ισχυρές βροχές, ακόμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το meteo.gr αναφέρει: «Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής 27/12 θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η βροχόπτωση που αναμένεται έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12».

Δείτε το βίντεο από το Meteo

Ισχυροί άνεμοι, θα φτάσουν τα 9 μποφόρ

Επίσης, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ την Κυριακή 27/12 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Τέλος, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο αναφέρει ότι στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments