Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ: Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία – Ποιοι άνεργοι κινδυνεύουν να μην το πάρουν

Επίδομα 400 ευρώ: Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία – Ποιοι άνεργοι κινδυνεύουν να μην το πάρουν
Επίδομα 400 ευρώ: Το συγκεκριμένο χρηματικό βοήθημα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους.
Επίδομα 400 ευρώ: Το συγκεκριμένο χρηματικό βοήθημα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους.

Σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 λήγει η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο χρηματικό βοήθημα δόθηκε στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού.

Με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι τώρα, 94.000 (72%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ. 36.000 δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει ακόμα το IBAN. Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τι γίνεται με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή για τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να δουν το ποσό των 534 ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους υπολογίζεται σε 17,8 ευρώ ημερησίως.

Την αποζημίωση δικαιούνται εργαζόμενοι επιχειρήσεων που είτε βρίσκονται κλειστοί με κρατική εντολή είτε πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ. Οι δηλώσεις των αναστολών θα υποβάλλονται από 8 έως 31 Δεκεμβρίου με βάση κοινή προθεσμία. Δεδομένου ότι οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων ολοκληρώνονται και για τους μεν αλλά και για τους δε την ερχόμενη Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θεωρείται δύσκολο να καταστεί εφικτό να καταβληθούν τα σχετικά ποσά της ειδικής αποζημίωσης πριν την Πρωτοχρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments