Αθλητισμός

Τζον Γκουϊντέτι: Το όνομα του Σουηδού επιθετικού ακούγεται για τον Άρη

Τζον Γκουϊντέτι: Το όνομα του Σουηδού επιθετικού ακούγεται για τον Άρη
Τζον Γκουϊντέτι: Την έκπληξη ετοιμάζεται να κάνει ο Άρης με τον επιθετικό της Αλαβές.

Ένα δυνατό όνομα ακούγεται για τον Άρη. Ο Τζον Γκουϊντέτι της Αλαβές φαίνεται να είναι στη λίστα των «κιτρίνων» που μάλλον αφήνουν στην άκρη την περίπτωση του Μιγκέλ Γκερέρο. Ο Σουηδός επιθετικός έχει ακουστεί ξανά στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είχαν δείξει στο παρελθόν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Στην προσπάθεια του Άρη να ενισχύσει την επιθετική του τακτική έχουν ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr. Μία από αυτές είναι του Τζον Γκουϊντέτι. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το θέμα είναι προχωρημένο.  Στον Άρη έχουν ξεκινήσει επαφές με τον 28χρονο στράικερ της ισπανικής ομάδας και προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση και να τον φέρουν στην Θεσσαλονίκη.

Η πορεία του Τζον Γκουϊντέτι στη Ευρώπη

Ο Τζον Γκουϊντέτι κουβαλάει μια πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως είναι το αγγλικό και το ισπανικό, ενώ έχει φορέσει τις φανέλα σπουδαίων ονομάτων όπως είναι η Σέλτικ και η Φέγενορντ.

Ο Γκουϊντέτι ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπρομαποϊκάνα πριν μετακομίσει σε ηλικία 16 ετών στην Μάντσεστερ Σίτι και ξεκινήσει την περιπέτεια του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στους «πολίτες» δεν κατάφερε να αγωνιστεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν δανεισμού σε Μπέρνλι, Φέγενορντ, Στόουκ και Σέλτικ.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην Θέλτα ως ελεύθερος. Στην Γαλικία έμεινε 2,5 χρόνια πριν ακολουθήσει η Αλαβές αρχικά ως δανεικός τον Ιανουάριο του 2018, και στη συνέχεια στο τέλος της σεζόν ως ελεύθερος υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο.

Τον Ιανουάριο του 2020 φόρεσε την φανέλα του Ανόβερου μέχρι και το τέλος της σεζόν. Είναι διεθνής με όλες τις εθνικές της Σουηδίας μετρώντας 29 συμμετοχές και τρία γκολ.

Στο μεταξύ, όλο και πιο πιθανή μοιάζει η απόκτηση του Νικόλα Ιωάννου για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Κύπριος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για έξι διαδοχικά χρόνια (2014 με 2020) καταγράφοντας 125 αγώνες με συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments