Ελλάδα

Εξαδάκτυλος σχολεία: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών

Εξαδάκτυλος σχολεία: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών
Εξαδάκτυλος σχολεία: Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΙΣ επεσήμανε ότι το όριο ασφαλείας κατά την γνώμη του, για την επιστροφή των μαθητών είναι διψήφιος αριθμός διασωληνωμένων και μεγάλη πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Θολό το τοπίο με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων δεν κατέληξε σε απόφαση, με τους ειδικούς να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Ανάμεσα στους πιο επιφυλακτικούς είναι και ο κ. Εξαδάκτυλος που σε συνέντευξή του δήλωσε πως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Κατανοούμε την αναγκαιότητα» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ωστόσο επισήμανε πως «δεν είμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση». Ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία θα είναι η μείωση των «σκληρών αριθμών της πανδημίας», αλλά και η σταθεροποίησή τους. «Το όριο ασφαλείας για μένα είναι διψήφιο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στους διασωληνωμένους, ενώ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Υγείας είχε θέσει τον αριθμό 500 για τα ημερήσια κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτίμησε επιπλέον ότι η επιστροφή των μαθητών θα πρέπει να είναι σταδιακή «για να εκτιμηθεί η επίδραση του κάθε βήματος».

Ο Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων.

Τέθηκε, όπως είπε, το θέμα χθες από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προς την επιτροπή των ειδικών και η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ώστε να «είμαστε σύντομα σε θέση να πούμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων της εκπαίδευσης». Είπε ξανά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και θα μείνουμε σ’ αυτό μέχρι να υπάρξει η οριστική εισήγηση των ειδικών.

Ποιες είναι οι ημερομηνίες που «παίζουν»:

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία -κυρίως τα Δημοτικά – πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει με αυτή την ημερομηνία, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. Αρκετοί επιστήμονες θέλουν να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, καθώς, όπως είπε και ο καθηγητής, Νίκος Σύψας:

«Τα Δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή. Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις. Με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία». Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός που τα σχολεία έχουν μείνει κλειστά και θα χρειαστεί να ακουλουθήσουν οι διαδικασίες για την επιστροφή των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments