Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 31/12: 932 οι νέες μολύνσεις – 50 νεκροί και 438 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 31/12: 932 οι νέες μολύνσεις – 50 νεκροί και 438 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 31/12: Λίγο κάτω από 1000 οι νέες μολύνσεις με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει υψηλός

Μια ανάσα από τους 900 είναι ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας με ακόμα 50 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω Infographic. Ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 438.

Δείτε αναλυτικά την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 932 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονωιού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 138850, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5422 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41299 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

438 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 294 (67.1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.890 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 50 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4838 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2868 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο κυβερνητικό επιτελείο και ανάμεσα στην ομάδα των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ανησυχία για τις ημέρες των γιορτών. Όλα τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιούν σε σχέση με τη χαλάρωση για τις ημέρες των γιορτών. «Να μην γιορτάσει ο κορωνοϊός», επαναλαμβάνουν, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Η σύσκεψη για τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ήταν κατηγορηματικός. Νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας εν όψει της Πρωτοχρονιάς. Στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη..

Συγκεκριμένα το σχέδιο που συζητήθηκε κινείται σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Δηλαδή, αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού, και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments