Αθλητισμός

Μίκαελ Κρμέντσικ: Ποιος είναι ο νέος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ

Μίκαελ Κρμέντσικ: Ποιος  είναι ο νέος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ
Μίκαελ Κρμέντσικ: Ο Τσέχος σέντερ φορ ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να έρθει στην Τούμπα και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν να ξεκλειδώσει την επίθεση.

Για έξι μήνες τουλάχιστον ο Μίκαελ Κρμέντσικ θα βρίσκεται στην Τούμπα καθώς ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ συμφώνησαν για τον δανεισμό του. Ανάμεσα σε πολλούς ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Τσέχο σέντερ φορ ο οποίος αναμένεται να φτάσει Θεσσαλονίκη μέχρι αύριο. Η αναζήτηση του σέντερ φορ αποτελούσε προτεραιότητα για την ομάδα του «Δικέφαλου». Μετά την απόφαση τους – 100 μέρες μετά την απόκτηση του Τσολάκ αντί σχεδόν 3,5 εκ. ευρώ – για ακόμα ένα επιθετικό, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν ξεκινήσει την αναζήτηση σέντερ φορ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που είναι στήριγμα για την ομάδα, δεν μπορεί εύκολα να γίνει δημιουργικός εκτός μεγάλης περιοχής και να κινηθεί έξω από τα όρια δράσης ενός καθαρού επιθετικού. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Αντόνιο Τσόλακ. Έτσι υπάρχει η αδυναμία στην επίθεση του ΠΑΟΚ πράγμα που το έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι της ομάδας ιδίως στα «μικρά» παιχνίδια, όπου οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία καλούνται να διασπάσουν κλειστές άμυνες.

Τα ταλέντα το Μίκαλε Κρμέντσικ

Όπως γράφει το gazzetta.gr, η τακτική ανάλυση έδειξε ότι παρά το μπόι του (1.91μ.) ο Μίκαελ Κρμέντσικ διαθέτει αυτά τα στοιχεία κάτι που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω videos από έναν αγώνα της Βικτόρια Πλζεν στο Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και από ένα παιχνίδι της για το τσεχικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα παίζοντας γρήγορα και κάθετα. Η συνεχής κίνηση του 28χρονου Τσέχου, η ικανότητά του να παίξει ανάμεσα στις ζώνες άμυνας, έρχεται να προστεθεί στην ταχύτητα που βγάζουν οι «ασπρόμαυροι» από τα άκρα τους με Άντρια Ζίβκοβιτς και Χρήστο Τζόλη.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο στο παιχνίδι του πανύψηλου σέντερ φορ είναι η επιθετική αντίληψη και η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η ταυτότητα του πανύψηλου Τσέχου

Με ύψος 1.91μ. ο γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1993, Μίκαελ Κρμέντσικ, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βικτόρια Πλζεν και μέχρι πριν από πέντε χρόνια είχε περάσει τον περισσότερο διάστημα ως δανεικός σε ομάδες όπως η Κάσλαβ, η Γκράφιν Βλάσιμ, η Μπάνικ Οστράβα και η Ντούγκλα Πράγας.

Με την τελευταία πέτυχε 9 γκολ σε 26 παιχνίδια και μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα της πρωταθλήτριας Τσεχίας με την οποία μέτρησε 62 γκολ και 16 ασίστ σε 124 αγώνες.

Διεθνής από το φθινόπωρο του 2016 (26 συμ., 9 γκολ) ο Κρμέντσικ είδε τη χρηματιστηριακή αξία του να φτάνει στα 10 εκ. ευρώ πριν πωληθεί αντί 6.000.000 ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ (19 συμ., 3 γκολ , 3 ασίστ) τον Ιανουάριο του 2020.

Ο ΠΑΟΚ θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι και στο συμβόλαιο του θα μπει ρήτρα πιθανής εξαγοράς των δικαιωμάτων του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments