Ελλάδα

Μητροπολίτης Κοζάνης: Να κάνετε το εμβόλιο – Αφήστε κάποιους φανατικούς δήθεν Χριστιανούς να λένε

Μητροπολίτης Κοζάνης: Να κάνετε το εμβόλιο – Αφήστε κάποιους φανατικούς δήθεν Χριστιανούς να λένε
Μητροπολίτης Κοζάνης: Σημείωσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει αν η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει στον Θεό. Αυτό είναι δικό της πρόβλημα. Όμως αυτά που μας λέει είναι σωστά, είναι η επιστήμη τους».

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά τη θεία λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, κάλεσε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας μάλιστα, ότι οφείλουν να αγνοήσουν τα όσα λένε «φανατικοί δήθεν Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, οι λεγόμενοι ζηλωτές».

Αναφερόμενος επιπλέον, στην επιστημονική κοινότητα, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει αν η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει στον Θεό. Αυτό είναι δικό της πρόβλημα. Όμως αυτά που μας λέει είναι σωστά, είναι η επιστήμη τους». Μάλιστα, κατά την κοπή της πίτας έκοψε κομμάτι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με όσα είπε:

Συγκαλείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ό,τι επισημαίνει, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments