Αθλητισμός

Ολυμπιακός ΑΕΚ: 3-0

Ολυμπιακός ΑΕΚ: 3-0
Ολυμπιακός ΑΕΚ: Το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» έκαναν στο νέο έτος οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός, με δύο γκολ του κορυφαίου σκόρερ των ελληνικών γηπέδων, Γιουσέφ Ελ Αραμπί κι ένα με πέναλτι του Βαλμπουενά νίκησε 3-0 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και άρχισε να παίρνει διαφορά από τους αντιπάλους του στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πια στο +11 από την Ένωση και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, που νωρίτερα είχε αφήσει δύο βαθμούς στο «Αλκαζάρ» απέναντι στην ΑΕΛ. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν, είχαν δοκάρι με τον Μάνταλο, αλλά στην επόμενη φάση δέχθηκαν το 2-0 κι έτσι το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ, στην τέταρτη θητεία του στην ΑΕΚ, συνοδεύτηκε με ήττα, για πρώτη φορά σε ντεμπούτο του στην ΑΕΚ.

Ύστερα από το αναγνωριστικό πρώτο διάστημα, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη απόπειρα να απειλήσει στο 10ο λεπτό, με τον Χολέμπα να βγάζει τη σέντρα, τον Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι να κάνει την προβολή προλαβαίνοντας τον Τσιγκρίνσκι, αλλά την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Τσιντώτα. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Μαροκινός σημάδεψε σωστά, όταν στη σέντρα του Εμβιλά σηκώθηκε υποδειγματικά ως προς το timing και με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ, με το 12ο τέρμα του στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Η Ένωση, που προσπαθούσε με πίεση να δυσκολέψει την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, προσπάθησε να αντιδράσει και στο 19ο λεπτό είχε την πρώτη τελική της, όταν ο Σα μάζεψε εύκολα την μπάλα σε κεφαλιά του Ανσαριφάρντ. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι «σφιχτό», με τους γηπεδούχους πάντως να αλλάζουν πιο εύκολα την μπάλα και να έχουν άλλη μια καλή στιγμή στο 33ο λεπτό, με τον Φορτούνη να σουτάρει διαγώνια και άστοχα, από δεξιά.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Χιμένεθ είχε ήδη κάνει τρεις αλλαγές, περνώντας Ολιβέιρα, Σβάρνα και Γαλανόπουλο αντί των Ανσαριφάρντ, Μπακάκη και Γκαρσία, με την αλλαγή του Μπακάκη να είναι πάντως αναγκαστική, λόγω τραυματισμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89ο λεπτό Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (61ο λεπτό Βαλμπουενά), Φορτούνης (70ο λεπτό Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70ο λεπτό Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης (46ο λεπτό Σβάρνας), Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Κρίστισιτς (82ο λεπτό Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46ο λεπτό Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73ο λεπτό Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46ο λεπτό Ολιβέιρα).

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη Super League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

  • Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης στις 15:00 (το ματς ολοκληρώθηκε)
  • Παναιτωλικός – ΟΦΗ στις 15:00 (το ματς ολοκληρώθηκε)
  • ΑΕΛ – ΠΑΟΚ στις 17:15 (το ματς ολοκληρώθηκε)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης στις 17:15 (το ματς ολοκληρώθηκε)
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ στις 19:30 (το ματς ολοκληρώθηκε)

Για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

  • Βόλος – Ατρόμητος στις 17:15
  • Λαμία – Άρης στις 19:30

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments