Τεχνολογία

Wikipedia 2020 λήμματα: Τι έψαξαν περισσότερο οι χρήστες στην Ελλάδα

Wikipedia 2020 λήμματα: Τι έψαξαν περισσότερο οι χρήστες στην Ελλάδα
Wikipedia 2020 λήμματα: Δυστυχώς, η πανδημία είναι το νούμερο 1 λήμμα στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του internet.

Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο έχει οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα, αλλά ήταν αυτή που απασχόλησε περισσότερο τους χρήστες της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας του internet. Το λήμμα «Πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα το 2020» είχε 482 χιλιάδες προβολές.

Μάλιστα, στη 8η και στην 9η θέση των αναζητήσεων των χρηστών στην Ελλάδα βρέθηκαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, το δίδυμο που ενημέρωνε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αν και στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας δεν συμμετείχε στην πλειονότητα των ενημερώσεων από το υπουργείο Υγείας.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ήταν το λήμμα «Ελλάδα» με 451 χιλιάδες προβολές, ενώ στην 3η βρέθηκε το λήμμα «Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό» με 414 χιλιάδες προβολές, μια επιλογή που προκαλεί μια σχετική έκπληξη.

Στην 4η θέση ήταν το λήμμα για την Αγία Σοφία, που προφανώς ανέβηκε τόσο ψηλά εξαιτίας της μετατροπής της σε τζαμί και τα γεγονότα γύρω από την αλλαγή του καθεστώτος της. Στην πέμπτη θέση ήταν το λήμμα για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τη μεγάλη στιχουργό του ελληνικού τραγουδιού. Σίγουρα, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κυκλοφορία της ταινίας για το πρόσωπό της.

Στην έκτη θέση ήταν το λήμμα για τον Κώστα Βουτσά, τον σπουδαίο ηθοποιό που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο κωμικές ταινίες και ατάκες όλων των εποχών, που έφυγε την προηγούμενη χρονιά από τη ζωή. Στην 7η θέση «σκαρφάλωσε» το λήμμα για την ισπανική γρίπη, καθώς πολλοί θέλησαν να συγκρίνουν την πανδημία του σήμερα με αυτή πριν από 100 χρόνια.

Τέλος, στη 10η θέση ήταν το λήμμα «Πανδημία», καθώς οι αναγνώστες της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας του internet θέλησαν να μάθουν πότε μια επιδημία μετατρέπεται σε πανδημία.

Συνοπτικά, σύμφωνα με ανάλυση του Κ. Σταμπουλή που παρουσίασε ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΛ/ΛΑΚ), η πρώτη δεκάδα των πιο διαβασμένων λημμάτων της Wikipedia έχει ως εξής:

  1. Πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα το 2020 (482 χιλιάδες προβολές)
  2. Ελλάδα (451 χιλ.)
  3. Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό (414 χιλ.)
  4. Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) (356 χιλ.)
  5. Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (324 χιλ.)
  6. Κώστας Βουτσάς (296 χιλ.)
  7. Ισπανική γρίπη (280 χιλ.)
  8. Σωτήρης Τσιόδρας (272 χιλ.)
  9. Νίκος Χαρδαλιάς (270 χιλ.)
  10. Πανδημία (241 χιλ.)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments