Άποψη

Η επέλαση του σκοταδισμού – Ο Όμηρος στο στόχαστρο

Η επέλαση του σκοταδισμού – Ο Όμηρος στο στόχαστρο
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr σχολιάζει το κίνημα #DisruptTexts. «Το τελευταίο διάστημα οι σκοταδιστές επικεντρώνουν την επίθεσή τους στην κλασική παιδεία, αλλά και σε νεότερα και σύγχρονα λογοτεχνικά έργα, με το επιχείρημα ότι είναι «ρατσιστικά», «σεξιστικά» και οτιδήποτε άλλο επινοεί ο χακαρισμένος εγκέφαλός τους», γράφει.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ένα δήθεν κίνημα δήθεν πολιτικής ορθότητας χρησιμοποιείται ως βιτρίνα και εμπροσθοφυλακή κέντρων που έχουν ως στόχο την αποδόμηση πυλώνων του Δυτικού πολιτισμού.

Στο στόχαστρο των αποδομητών και των χρήσιμων ηλίθιων που βγαίνουν ως μπροστινοί και εκφραστές της κορεκτίλας βρίσκονται οι εθνικές ταυτότητες, η θρησκεία, η παραδοσιακή οικογένεια, τα εθνικά σύνορα, η Ιστορία, η κλασική κοινωνική οργάνωση, η συμβατική σεξουαλική συμπεριφορά, η πλειοψηφική έκφραση στην πολιτική διαδικασία.

Προωθείται η κατάλυση των εθνών, η αποδόμηση του συλλογικού εθνικού χαρακτήρα, η κατάργηση των συνόρων με την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών και μέσω αυτών η βίαιη δημογραφική και φυλετική αφοασιατική μετάλλαξη των ευρωπαϊκών πληθυσμών, η αποθρησκειοποίηση, η απεμπόληση της παράδοσης και των εθίμων, η διάλυση της οικογένειας, η διάρρηξη των κανονικών κοινωνικών σχέσεων, η στρέβλωση, ενοχοποίηση και εξαφάνιση της Ιστορίας, η ανάδειξη της σεξουαλικής παρέκκλισης ως προτύπου, η σχετικοποίηση ή και αγνόηση της πλειοψηφικής βούλησης στο όνομα του δικαιωματισμού και η επιβολή της βούλησης των πάσης φύσεως μειονοτήτων επί της πλειονότητας, εις βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας.

Προφανής ο στόχος. Η μετατροπή των Δυτικών κοινωνιών σε άβουλες, ανιστόρητες, αεθνικές, δίχως αυτοσυνειδησία, πνευματικά και διανοητικά λοβοτομημένες μάζες, άρα ευκόλως χειραγωγούμενες.

Το τελευταίο διάστημα οι σκοταδιστές επικεντρώνουν την επίθεσή τους στην κλασική παιδεία, αλλά και σε νεότερα και σύγχρονα λογοτεχνικά έργα, με το επιχείρημα ότι είναι «ρατσιστικά», «σεξιστικά» και οτιδήποτε άλλο επινοεί ο χακαρισμένος εγκέφαλός τους.

Θύματα που προστέθηκαν στη λίστα των νεοβαρβάρων είναι ο… Όμηρος, ο Σαίξπηρ, ο Σκοτ Φιτζέραλντ και άλλοι στους οποίους αποδίδουν ιδέες που «δεν συνάδουν» και τα σημερινά πρότυπα.

Όπως αναφέρει η «Wall Street Journal» το ρεύμα αυτό με τον τίτλο- hashtag #DisruptTexts (Διακοπή [απαγόρευση] κειμένων»), εκφράζεται από «καθηγητές» (διανοητικά ζόμπι) που αφαιρούν αυθαιρέτως κλασικά κείμενα από τη διδακτέα ύλη στα αμερικανικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένης της Οδύσσειας…

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών» διότι το περιεχόμενό της είναι «σεξιστικό» και «ρατσιστικό» αναφέρουν ορισμένοι από τους διαταραγμένους που οι Αμερικανοί μαθητές έχουν την ατυχία να είναι καθηγητές τους, …

Στο στόχαστρο τους έχουν μπει και κλασικά έργα της αμερικανικής λογοτεχνίας με το επιχείρημα ότι αυτά που γράφτηκαν πριν από 70 ή 100 χρόνια δεν μπορούν να διαπαιδαγωγούν τις σημερινές γενιές. Με το σκεπτικό ότι μεταφέρει «ρητορική μίσους» εξοβελίζεται και ο Σαίξπηρ! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ο καθένας με κοινή λογική αντιλαμβάνεται ότι η αμορφωσιά – κα ο φανατισμός που πάει «πακέτο» μαζί της-, η ιδεοληψία και τα συμπλέγματα αυτών των ανθρώπων, τους καθιστούν τα απόλυτα πιόνια κέντρων που έχουν ευρύτερη ατζέντα την οποία οι εργαλειοποιημένοι ανόητοι δεν διανοούνται. Αν είχαν την δυνατότητα να σκέπτονται δεν θα έλεγαν και αυτά που λένε.

Το θέμα παραμένει ότι πίσω από τις πρωτοβουλίες των πορωμένων αναδύεται το υβριδικό σχέδιο για τη λυσσαλέα επίθεση κατά του Δυτικού πολιτισμού. Αυτοί που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πέραν των ακούσια στρατευμένων βλαμμένων, είναι οι συνειδητοί οργανωτές αυτής της υπονόμευσης.

Είναι υπαρξιακό ζήτημα για τον πολιτισμένο κόσμο η αποκάλυψη των αυτουργών και των πραγματικών προθέσεών τους και η επαναπροώθηση αυτών των αντιλήψεων στο περιθώριο, εκεί όπου ανήκουν. Ειδάλλως το μέλλον των Δυτικών κοινωνιών θα είναι τόσο δυστοπικό που θα κάνει το «1984» του Όργουελ να μοιάζει με παραλλαγή της Χιονάτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments