Αθλητισμός

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: 0-4

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: 0-4
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε άλλο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας με 4-0 και διεύρυνε τη διαφορά του από τους διώκτες του μετά το ματς για την 15η αγωνιστική της Super League. Ξέφυγε με 9 βαθμούς από τον δεύτερο Άρη και 10 -προσωρινά- από τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 7η θέση με 18 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα «κύλησε» χωρίς καποια κλασική ευκαιρία για γκολ, με καλύτερη στιγμή μια «χλιαρή» κεφαλιά του Ελ Αραμπί που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο καλά στημένος Αστέρας δεν του επέτρεπε να βρει χώρους και ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Αντίστοιχα, οι Αρκάδες άφησαν την μπάλα στον αντίπαλο και προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά το στιβαρό αμυντικό δίδυμο των Σεμέδο-Μπα και οι βοήθειες που τους προσέφερε ο Εμβιλά εμπόδισαν τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Στο 28′ ο γκολκίπερ του Αστέρα, Παπαδόπουλος, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τσίφτση. Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 35′, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις στην επίθεση από τις στημένες φάσεις. Στο 35′ ο Σουάρεθ πρόλαβε τον Ελ Αραμπί και έκανε σωτήριο τάκλιν πραχωρώντας κόρνερ έπειτα από κάθετη πάσα του Εμβιλά. Από την εκτέλεση του Βαλμπουενά ο Σεμέδο νίκησε τους αντιπάλους στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Αστέρας αναγκάστηκε να ανοιχτεί, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να βρει πολύ περισσότερους χώρους και να απειλήσει. Στο 39′ ο Μπρούμα πάτησε περιοχή, προσποιήθηκε και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Το 2-0 προήλθε από νέα εκτέλεση του Βαλμπουενά, ο οποίος σημάδεψε τον Καμαρά έξω από την περιοχή του Αστέρα, με τον Αφρικανό μέσο να πιάνει ένα εκπληκτικό βολέ και να νικά τον Τσίφτση για το 2-0 του Ολυμπιακού!

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι άλλαξαν, αφού ο Αστέρας πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά να δίνει χώρο στους Αρκάδες, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στο αντίπαλο μισό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο 60′ όταν ο νεοεισελθόντας Φορτούνης βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός χάλασε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, κάνοντας λάθος πάσα στον Μπρούμα.

Παρα τη σαφώς μεγαλύτερη επιθετική του διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας αδυνατούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η καταπληκτική εμφάνιση του Ουσεϊνού Μπα, που ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις και τις επεμβάσεις του σε όλο το ματς. Ακόμα κι όταν ο Σισέ πήρε τη θέση του Σεμέδο στο 59′ η αμυντική συνοχή του Ολυμπιακού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Στο 74′ ο Σισέ έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 76′ ο Φερνάντεθ αστόχησε στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Φορτούνης έδειξε την κλάση του στο 81′ κάνοντας το 3-0 με μια αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε ο Μπρούμα με αριστερό διαγώνιο πλασέ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Καμαρά στο 86′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος (28′ λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70′ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46′ Α. Ριέρα) και Λούις Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58′ Παπέ Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59′ Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76′ Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments