Διεθνή

Εκλογές Τζόρτζια: Ίσως το μεσημέρι ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Εκλογές Τζόρτζια: Ίσως το μεσημέρι ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Εκλογές Τζόρτζια: Μάχη στήθος με στήθος για Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις αναμετρήσεις για τις δύο έδρες στη Γερουσία της πολιτείας Τζόρτζια. Η διαδικασία, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μπραντ Ράφενσπεργκερ μιλώντας στο CNN, θα σταματήσει στη διάρκεια της νύχτας και θα επαναληφθεί το πρωί (τοπική ώρα), και περισσότερα θα είναι γνωστά μέχρι το μεσημέρι για τα αποτελέσματα στις πολύ αμφίρροπες εκλογές.

«Πιθανόν θα κάνουν ένα διάλειμμα εδώ, νομίζω, μέσα στην επόμενη ώρα. Θα προσπαθήσουν να κάνουν όση περισσότερη δουλειά γίνεται απόψε. Τουλάχιστον, να καταγράψουν ακριβώς πόσα ψηφοδέλτια υπάρχουν και στη συνέχεια να σκανάρουν όσα γίνεται αύριο. Ας ελπίσουμε πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πού βρισκόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Θρίλερ για τον έλεγχο της Γερουσίας:

Η ψηφοφορία κρίνει ποιο από τα δύο κόμματα, οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι Δημοκρατικοί, θα ελέγχει τη Γερουσία και άρα την τύχη της νομοθετικής πτυχής της πολιτικής ατζέντας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται και τις δύο έδρες για να αποσπάσουν τον έλεγχο του σώματος της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους και ενώ αρχικά είχαν πάρει μικρό προβάδισμα, οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να το ανατρέψουν.

Αν και στο 85% της καταμέτρησης των ψήφων η γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ βρέθηκε να προηγείται με το 50,9% των ψήφων έναντι του αιδεσιμότατου Ράφαελ Γουόρνοκ (49,1%), στι 95% τα δεδομένα ανατράπηκαν εκ νέου με τον Δημοκρατικό να παίρνει ξανά μικρό προβάδισμα και να προηγείται στο 95% με 53,31% έναντι 49,69% της Κέλι Λεφλέρ. Όσον αφορά τη μάχη Πέρντιου-Όσοφ, ο Ρεπουμπλικάνος πέρασε μπροστά και διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Δημοκρατικού.

Τι λέει δημοσκόπηση της Edison Research:

Η επαναληπτική ψηφοφορία — πρόκειται για ιδιαιτερότητα της εκλογικής νομοθεσίας στην Τζόρτζια — χρειάστηκε να διεξαχθεί επειδή κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων την 3η Νοεμβρίου. Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται και τις δύο έδρες για να αποσπάσουν τον έλεγχο του σώματος από τους Ρεπουμπλικάνους. Εάν ο αιδεσιμότατος Γουόρνοκ και ο Όσοφ, πρώην δημοσιογράφος, δεν τα καταφέρουν, το GOP θα μπορεί πρακτικά να ασκεί βέτο σε αποφάσεις του πρώην αντιπροέδρου, που αναμένεται να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments