Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Δεν θα καθυστερήσει τη δεύτερη δόση των εμβολίων

Κορωνοϊός Γερμανία: Δεν θα καθυστερήσει τη δεύτερη δόση των εμβολίων
Κορωνοϊός Γερμανία: Ένα από τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι κυβερνήσεις είναι αν θα καθυστερήσουν ή όχι τη δεύτερη δόση των εμβολίων.

Ένα από τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη είναι αν θα καθυστερήσουν τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων αν υπάρχει έλλειψη για την πρώτη δόση.

Η Γερμανία, πάντως, προτίθεται να τηρήσει τις συστάσεις των εταιρειών BioNTech καιPfizer σχετικά με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού παρά να την καθυστερήσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν.

Οι γερμανικές υγειονομικές Αρχές ζήτησαν συμβουλές από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για το εάν θα επιτρέψουν μια καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της περιορισμένης ποσότητάς τους, μετά μια παρόμοια κίνηση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι έχει πολλή σημασία, ειδικά σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα, όπου η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι σημαντικές, ότι εμμένουμε στην έγκριση», δήλωσε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχικές παρατηρήσεις που είχε λάβει από τους ειδικούς στον εμβολιασμό.

Ο υπουργός τάχθηκε επίσης κατά της ανάμειξης ή της εναλλαγής μεταξύ των εμβολίων κατά της COVID-19.

Τα 83 εκατομμύρια των κατοίκων της Γερμανίας θα λάβουν περισσότερες από 130 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, οι οποίες αρκούν για όλους όσοι πρέπει να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Σπαν. Είπε ότι αναμένει τις πρώτες παραδόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η Moderna την επόμενη εβδομάδα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων νωρίτερα σήμερα ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας για επείγουσα χρήση.

Η Γερμανία θα λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna φέτος, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια δόσεις αναμένονται το πρώτο τρίμηνο, πρόσθεσε ο Γενς Σπαν.

Η διαφορά του εμβολίου της Moderna με των Pfizer/BioNTech

Το πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna έναντι του εμβολίου της Pfizer είναι ότι μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία 2-8 βαθμούς Κελσίου για διάστημα 30 ημερών, ή στους -20 βαθμούς για έξι μήνες. Αντίθετα το εμβόλιο των Pfizer/BioNΤech απαιτεί βαθιά κατάψυξη στους -70 βαθμούς και παραμένει σταθερό σε θερμοκρασίες ψυγείου μόνο για λίγες ημέρες.

«Ο EMA συστήνει να χορηγηθεί άδεια υπό όρους για την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου κατά της Covid-19 της Moderna προκειμένου να προληφθεί η ασθένεια στα άτομα άνω των 18 ετών» αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με έδρα το Άμστερνταμ.

Οι κλινικές δοκιμές της Moderna και της Pfizer δεν συμπεριέλαβαν ανηλίκους, κάτι που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments