Διεθνή

Κομισιόν – Pfizer: Συμφωνία για επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις

Κομισιόν – Pfizer: Συμφωνία για επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις
Κομισιόν - Pfizer: Την ανακοίνωση έκανε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Την επέκταση του συμβολαίου που έχει η Κομισιόν με τις Pfizer/ΒιοΝtech για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξασφαλίστηκαν 300.000.000 επιπλέον δόσεις από τις εταιρείες.

“Τα 27 κράτη-μέλη πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων”, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Κομισιόν και διευκρίνισε ότι «κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα». Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:«To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».

Η ανάρτησή της στο Twitter:

Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Moderna:

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ενέκρινε το δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο COVID ‑ 19 που αναπτύχθηκε από τη Moderna, το δεύτερο εμβόλιο COVID-19 εγκεκριμένο στην ΕΕ. Αυτή η έγκριση ακολουθεί μια θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και εγκρίνεται από τα κράτη-μέλη”.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ παρέχει «περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments