Αθλητισμός

Milan: Αντέδρασε η ιταλική ομάδα και επικράτησε επί της Τορίνο

Milan: Αντέδρασε η ιταλική ομάδα και επικράτησε επί της Τορίνο
Milan: «Καθάρισε» εύκολα την αντίπαλη ομάδα.

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Serie A, δείχνοντας πως ξεπέρασε γρήγορα την προ ημερών ήττα της από τη Γιουβέντους στο Μιλάνο, η Μίλαν έδειξε «χαρακτήρα» και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισε» εύκολα την Τορίνο με 2-0. Τα γκολ για τους «ροσονέρι» που ανέβηκαν στο +4 από τη δεύτερη Ίντερ, πέτυχαν οι Λεάο (25ο λεπτό) και Κέσι (36ο λεπτό).

Νωρίτερα, η Τζένοα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που της έδωσε τη δυνατότητα να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, επικρατώντας στο «Λουίτζι Φεράρις» της Μπολόνια με 2-0. Τα γκολ του Ζάιτς (44ο λεπτό) και του Ντέστρο (55ο λεπτό) έδωσαν το τρίτο φετινό «τρίποντο» στους Γενοβέζους, που πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Ανεβαίνει η Αταλάντα

Φαίνεται πως συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Αταλάντα, η οποία επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Μπενεβέντο, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Serie A, πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της και μάλιστα, προσωρινά τουλάχιστον, ανέβηκε θέση στην κατάταξη.

Η ομάδα του Μπέργκαμο ήταν σαφώς ανώτερη και έφτασε στη νίκη με τέρματα των Ίλισιτς (30ο λεπτό), Τολόι (69ο λεπτό), Ζαπάτα (71ο λεπτό) και Μουριέλ (86ο λεπτό), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σάου (50ο λεπτό).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Serie A είναι η κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται από το 1898, αλλά από την περίοδο 1929 με 1930 οργανώθηκε σε κατηγορίες και ιδρύθηκε η Serie A ως η πρώτη κατηγορία. Η Γιουβέντους είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, ενώ συνολικά 16 διαφορετικές ομάδες έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες Ιταλίας.

Το πρώτο επίσημο εθνικό ποδοσφαιρικό τουρνουά διοργανώθηκε το 1898 από την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC). Στους τελικούς αγώνες, που έγιναν στις 8 Μαΐου 1898 στο Τορίνο, η Τζένοα νίκησε την Ιντερνατσιονάλε Τορίνο με 3-1 στην παράταση.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 9 Ιανουαρίου

  • Μπενεβέντο – Αταλάντα: 1-4
  • Τζένοα – Μπολόνια: 2-0
  • Μίλαν – Τορίνο: 2-0

Κυριακή 10 Ιανουαρίου

  • Ρόμα – Ίντερ
  • Βερόνα-Κροτόνε
  • Πάρμα-Λάτσιο
  • Ουντινέζε-Νάπολι
  • Φιορεντίνα-Κάλιαρι
  • Γιουβέντους-Σασουόλο

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

  • Σπέτσια – Σαμπντόρια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments