Αθλητισμός

Λαμία – ΑΕΚ: 0-1

Λαμία – ΑΕΚ: 0-1
Λαμία - ΑΕΚ: Πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς η Ένωση έστω και με 10 παίκτες.

Για τους τρεις βαθμούς της νίκης πανηγυρίζει η ΑΕΚ μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Λαμία αφού πέρασε από την έδρα της ομάδας από τη Φθιώτιδα με επιτυχία, χάρη σε γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 9ο λεπτό, αν και αγωνίστηκε πάνω από 40 λεπτά με 10 παίκτες. Η Ένωση μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής έχει πλέον 30 βαθμούς, ενω η Λαμία είναι στον «βυθό» της βαθμολογίας με 5.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε ορεξάτη στο γήπεδο και με πρωταγωνιστές τον Τάνκοβιτς και τον Ανσαριφάρντ μπήκε μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς. Ο Αλμπάνης έσπασε για τον Σουηδό, ο οποίος «έσωσε» τη μπάλα με τάκλιν, η οποία μετά από κόντρες έφτασε στον Καρίμ που άδειασε τον Αντέτζο και με ωραίο σουτ νίκησε τον Επασί στο 9′.

Χωρίς άγχος πλέον οι παίκτες της Ένωσης έπαιξαν ακόμα πιο ελεύθερα και έβγαλαν φάσεις. Εννέα λεπτά αργότερα ο Τάνκοβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Μπακάκη με τον τερματοφύλακα της Λαμίας, αλλά ο κιτρινόμαυρος δεξιός μπακ απέτυχε να μετουσιώσει σε ασίστ την πάσα του συμπαίκτη του. Στο 21′ ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε κοντά στο 0-2, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Η ομάδα του «Δικέφαλου» παρότι δέχτηκε παρατηρήσεις από τον Χιμένεθ για τα πολλά μεσοαμυντικά λάθη, δεν γνώρισε ουσιαστική απειλή από τους γηπεδούχους, πέρα από δύο σουτ του Προβυδάκη (32′, 39′), τα οποία στερήθηκαν τύχης και φυσικά ευστοχίας.

Στο δεύτερο μέρος η διαταραχή της αριθμητικής ισορροπίας εξαιτίας της αποβολής του Ινσούα οδήγησε τόσο τον Χιμένεθ όσο και τον Γρηγηορίου σε μαζεμένες κινήσεις φρεσκαρίσματος, περιχαρακώσεως των μετόπισθεν για τον Ισπανό και ενίσχυσης της επίθεσης για τον Έλληνα συνάδελφό του.

Η Λαμία βρήκε μία μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίση. Ο Αραμπούλι όμως ολιγώρησε και ο Σβάρνας ανέκοψε την προέλασή του προ του Αθανασιάδη στο 68′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ολιβέιρα να χάσει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Ένωση μετά από κούρσα 40 μέτρων.

Γενικά ο Πορτογάλος ήταν θετικότατος, έδωσε μονομαχίες και ήταν από τους καλύτερους στο δεύτερο ημίχρονο, ανασκευάζοντας κάπως την εικόνα της αδιαφορίας που έβγαζε σε προηγούμενα ματς. Κινητικός ήταν και ο Λιβάγια που είχε καλές δημιουργίες και ήταν μέσα σε φάσεις. Στις καθυστερήσεις είχε άλλη μία καλή στιγμή, αλλά ο Λόπες του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. H Ένωση άντεξε και στο τέλος πήρε τη νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59′ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (75′ Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης (59′ Nτέλετιτς), Βασιλακάκης (59′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63′ Τιρόνε), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντσελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ (69′ Κρίστισιτς), Αλμπάνης (57′ Λόπες), Μάνταλος (62′ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69′ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62′ Ολιβέιρα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments