Ελλάδα

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου
Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου (22:39), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του Εγκέλαδου εντοπίστηκε 64 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά της Σητείας και το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 15 χιλιόμετρα.

Η ενημέρωση:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 47 χλμ. ΒΔ της Κάσου ενώ το εστιακό βάθος ήταν 14 χιλιόμετρα.

Ακολουθούν οι συμβουλές της Πυροσβεστικής σε περίπτωση σεισμού

Συμβουλές από την  Υπηρεσία για το τι να κάνουμε σε περίπτωση , τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετά. Αναλυτικά:

  • Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).
  • Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους
  • Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.
  • Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.
  • Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.
  • Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments