Αθλητισμός

Βράνιες ΑΕΚ: Νέο σενάριο για τον Βόσνιο αμυντικό και την Ένωση

Βράνιες ΑΕΚ: Νέο σενάριο για τον Βόσνιο αμυντικό και την Ένωση
Βράνιες ΑΕΚ: Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, ο Χιμένεθ θέλει την επιστροφή του στην ομάδα.

Ο Όγκνιεν Βράνιες και η ΑΕΚ είχαν, έχουν και θα έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Όσο ο Βόσνιος αμυντικός δεν καταφέρνει να «δέσει» σε άλλη ομάδα, φαίνεται ότι το όνομά του θα ακούγεται για τα μεταγραφικά της Ένωσης σε κάθε τέτοια περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday, ο Μανόλο Χιμένεθ επιθυμεί την επιστροφή του Βράνιες στην ΑΕΚ αφού πιστεύει ότι ταιριάζει με την ομάδα και τον τρόπο που θέλει να στήσει την άμυνά του.

Συγκεκριμένα, η καθημερινή αθλητική εφημερίδα γράφει: «Επιμένει ο Μανόλο για τον Βράνιες. Τον θεωρεί ιδανικό για να πλαισιώσει τον Νεντελτσεάρου, τον οποίο προορίζει για βασικό στόπερ. Θεωρεί ο Χιμένεθ ότι ο Όγκνιεν και ο Ιονούτς μπορούν να γίνουν ο κοντός και ο ψηλός. Για πρώτη φορά το συζητούν ανοιχτά στην ΑΕΚ. Ναι, αλήθεια σας λέω! Το σκέφτονται σοβαρά, πλέον, επειδή οι δύο νίκες τους έφτιαξαν ψυχολογία».

Ο Βράνιες ανήκει στην Άντερλεχτ, ενώ έχει συμβόλαιο με την ομάδα από το Βέλγιο μέχρι το 2022. Φέτος, έχει αγωνιστεί 4 φορές στο πρωτάθλημα του Βελγίου, ενώ σε αυτά τα ματς έχει δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες.

Μερικά λόγια για τον Βράνιες

Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι Βόσνιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Όγκνιεν Βράνιες γεννήθηκε στη Βοσνία, έχοντας καταγωγή από τη Σερβία. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Τελικά αυτός που κέρδισε την υπογραφή του ήταν ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Βράνιες άνηκε στον Ερυθρό Αστέρα από το 2009 μέχρι το 2011. Παρά το γεγονός ότι έμεινε για μόλις δυο σεζόν πρόλαβε να δοθεί δανεικός σε δυο συλλόγους. Συγκεκριμένα έπαιξε σε:

  • Νάπρεντακ Κρούσεβατς
  • Σερίφ Τιρασπόλ.

Με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια και το 2011 έφυγε για τη Ρωσία. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Κρασνοντάρ. Στη ρωσική ομάδα έπαιξε για δυο σεζόν και στη συνέχεια είχε σύντομα περάσματα από Σπαρτάκ Βλαντικαφκάζ, Ελάζιγκσπορ, Γκαζιαντέπσπορ, Σπόρτινγκ Χιχόν, Τομ Τομσκ.

Η αγάπη για την ΑΕΚ

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Βράνιες ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το πρώτο του παιχνίδι με τα «κιτρινόμαυρα» ήταν εφιαλτικό. Σε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τελικά η ομάδα του γνώρισε την ήττα.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, ο Βράνιες έγινε βασικός και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Η επόμενη σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του έμπειρου στοπερ. Ήταν βασικό στέλεχος της ΑΕΚ και στο τέλος της σεζόν η Ένωση πανηγύρισε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι η Άντερλεχτ έβγαλε από τα ταμεία της 3 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της. Τότε ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο με την Γέλενα Καρλέουσα. Η συμμετοχή του στο ροζ σκάνδαλο ήταν αρκετή για να χάσει τη θέση που είχε στην Εθνική Βοσνίας. Ο Βράνιες τέθηκε στο περιθώριο και στο τέλος της σεζόν πίεσε για να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Τελικά ο Βόσνιος επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019. Το καλοκαίρι του 2020 ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και ο ίδιος επέστρεψε στην Άντερλεχτ με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments