Αθλητισμός

Σουντανί Ολυμπιακός: Δύσκολο να μείνει μετά το καλοκαίρι στον Πειραιά

Σουντανί Ολυμπιακός: Δύσκολο να μείνει μετά το καλοκαίρι στον Πειραιά
Σουντανί Ολυμπιακός: Ο Αλγερινός άσος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στους Πειραιώτες, αν και το ταλέντο δεν του λείπει.

Το συμβόλαιο του Χιλάλ Σουντανί ολοκληρώνεται το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα παραμείνει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Για την περίπτωση του 33χρονου Αλγερινού άσου γράφει και το «Φως των Σπορ» που στέκεται στην απουσία του ποδοσφαιριστή από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα αναφέρει: «Το ότι ο Χιλάλ Σουντανί παρακολούθησε από το σπίτι του το χθεσινό ματς στην Τούμπα κάτι δείχνει ως προς τις διαθέσεις του Μαρτίνς και εν όψει καλοκαιριού. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλγερινός έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι. Δεν λέμε ότι σίγουρα θα φύγει, αλλά όταν δεν τον παίρνει στην Τούμπα και συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τον Χασάν που δεν είναι 100% έτοιμος, τότε αναγκαστικά το μυαλό όλων πάει προς τα εκεί».

Ο Σουντανί έχει 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο Champions League φέτος, ενώ έχει σημειώσει 2 γκολ στη Super League.

Μερικά λόγια για τον Χιλάλ Σουντανί

Ο Ελ Αρμπί Χιλάλ Σουντανί είναι Αλγερινός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ. Γεννημένος στο Σελίφ, ο Σουντανί ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις ακαδημίες νέων της τοπικής ASO Chlef. Στις 8 Αυγούστου 2011, ο Σουντανί υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες που ήταν η πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα.

Στις 27 Μαΐου 2013, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με κόστος μεταγραφής ύψους 900.000 ευρώ.

Στις 29 Ιουνίου 2018, εντάχθηκε στην αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Τη σεζόν 2018-19, λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκε συνολικά σε μόλις 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 2 γκολ στην Championship. Στις 18 Ιουνίου 2019, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουντανί.

Με την Εθνική Αλγερίας

  • Το Φεβρουάριο του 2011, ο Σουντανί επιλέχθηκε στην Εθνική Αλγερίας Α΄ για το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής του 2011 στο Σουδάν.
  • Στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας εναντίον της Ουγκάντα, ο Σουντανί ξεκίνησε τον αγώνα και σημείωσε γκολ στο 61ο λεπτό, καθώς η Αλγερία κέρδισε με 2-0. Στον δεύτερο αγώνα εναντίον της Γκαμπόν, σκόραρε 2 γκολ στο 71ο και στο 90ο λεπτό. Ωστόσο, η Αλγερία κατάφερε μόνο να έρθει ισοπαλία με 2-2.
  • Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε στους υπόλοιπους αγώνες της διοργάνωσης, κατάφερε να αναδειχθεί ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ.
  • Στις 14 Μαΐου 2011, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Αλγερίας για έναν αγώνα της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2012 εναντίον του Μαρόκου. Στις 4 Ιουνίου 2011, έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στη θέση του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 79ο λεπτό του αγώνα.
  • Με την Αλγερία, έχει αγωνιστεί στα Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2013, του 2015 και του 2017, καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments