Ελλάδα

Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους δράστες

Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους δράστες
Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: Στο Μοναστηράκι η «φυγή» τους. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι άμεση.

Στο Μοναστηράκι κινήθηκαν οι δύο δράστες – πιθανόν ανήλικοι- του άγριου ξυλοδαρμού του εργαζομένου – ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης στο σταθμό της Ομόνοιας.

Οι δύο νεαροί που είχαν απολύτως ίδιο ντύσιμο (σ.σ. κάτι που οδηγεί σε υπόνοιες ότι είναι συγγενείς ή μέλη συλλόγου κλπ. ) μετά την επίθεση κινήθηκαν προς τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, επιβιβάσθηκαν σε συρμό και εξήλθαν από το Μοναστηράκι, όπου επεκτείνεται η έρευνα των αστυνομικών. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές και μαρτυρίες πρόκειται για άτομα που ίσως έχουν καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ κι εξετάζεται το ακριβές δρομολόγιο τους, ενώ επιχειρείται η ταυτοποίηση τους από κάμερες αλλά κι από αποτυπώματα στο βαγόνι του Μετρό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν από τον τρόπο που επιτέθηκαν και κτυπούσαν τον άτυχο ελεγκτή ότι πιθανόν συμμετείχαν σε παρόμοια επεισόδια είτε σε ομάδες ανηλίκων, είτε σε συμπλοκές οπαδών.

«Κάνε κουμάντο στο σπίτι σου…»

Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες, οι δύο νεαροί σε παρατήρηση του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ να φορέσουν μάσκες, εκείνοι του απάντησαν «να κάνει… κουμάντο σπίτι του και να μην ασχολείται μαζί τους». Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι άμεση.

Οι αρχές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των δραστών. Η αισιοδοξία τους αυτή πηγάζει από το γεγονός πως αφενός αφού δεν φορούσαν μάσκα, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράφει «καθαρά» τα πρόσωπά τους, ενώ έκαναν κι ακόμη ένα λάθος. Άφησαν στο σημείο αντικείμενο με τα αποτυπώματά τους: το κουτάκι αναψυκτικού με το οποίο χτύπησαν τον σταθμάρχη στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις έρευνές τους στη δυτική Αττική και κυρίως στο Περιστέρι. Οι δυο νεαροί μπήκαν στο Μετρό από κάποιο σταθμό της Δυτικής Αττικής. Άγνωστο γιατί, κατέβηκαν στο σταθμό Αττική και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν ξανά.

Από το σταθμό στην Αττική έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους την πιο ευκρινή εικόνα τους.

Ο ένας από τους δράστες φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας να κρατά στα χέρια του ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το ίδιο κουτάκι πέταξε στον σταθμάρχη όταν εκείνος κατέβηκε στην Ομόνοια και τον ακολούθησαν. Τον χτύπησαν με αυτό στο κεφάλι και αφού έπεσε στο έδαφος, άρχισαν να τον κλωτσούν χωρίς έλεος. Το κουτάκι του αναψυκτικού, το άφησαν στο σημείο της επίθεσης όταν τράπηκαν σε φυγή για να μην τους συλλάβουν. Και πλέον είναι στα χέρια των αστυνομικών που «συλλέγουν» αποτυπώματα.

Θα κληθεί για κατάθεση ο σταθμάρχης

Ο άτυχος σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια είναι μεν σοβαρά τραυματισμένος αλλά σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του. Και ακριβώς αυτό θέλουν να εκμεταλλευθούν οι αστυνομικοί. Έτσι, μόλις οι δράστες ταυτοποιηθούν ή γίνουν προσαγωγές, θα κληθεί για αναγνώριση.

Το θύμα της άγριας επίθεσης, στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, τόνισε πως η συμπεριφορά των δυο νεαρών ήταν απρεπής. Τους έκανα παρατήρηση για τις μάσκες και για τα πόδια που είχαν πάνω στα καθίσματα όπου θα κάθονταν μετά επιβάτες, είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αντίδρασή τους ήταν να τον βρίσουν και να τον φτύσουν. Ο σταθμάρχης δεν έδωσε συνέχεια γιατί «φοβήθηκα».

Αλλά οι νεαροί του έστησαν καρτέρι. «Κατέβηκα κανονικά στην Ομόνοια και ξαφνικά δέχτηκα ένα χτύπημα. Πριν προλάβω να καταλάβω τι είχε γίνει, είχα πέσει κάτω και δεχόμουν χτυπήματα και κλωτσιές», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments