Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και να προβούν σε διορθώσεις στοιχείων έως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και να προβούν σε διορθώσεις στοιχείων έως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι είχαν αρχικά δυνατότητα μέχρι και σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021 για να υποβάλουν αίτηση όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – myBusinessSupport. Δείτε ΕΔΩ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και αυτό το ποσό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Ωστόσο, προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και 30 Ιουνίου 2021.

Πως θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι θα πρέπει: να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  και να επιλέξουν το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και μετά να εισέλθουν στην εφαρμογή στη συνέχεια να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ανακαλέσουν την αίτηση τους τότε θα πρέπει να αποεπιλέξουν το τετραγωνίδιο «Εκδηλώνω ενδιαφέρον για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και να επιλέξουν «Υποβολή αίτησης».

myBusinessSupport

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την αποτύπωση και την παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που συνθέτουν το προφίλ τους.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει την υποδοχή αιτήσεων και πληροφοριών για οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που χορηγούνται σε επιχειρήσεις μέσα από το σύστημα TAXISnet της ΑΑΔΕ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ δημιουργούνται δύο ομάδες εφαρμογών. Στην πρώτη, με τίτλο «Τα Έσοδά μου», οι επιχειρήσεις δηλώνουν στοιχεία εσόδων και εξόδων για τους σκοπούς εφαρμογής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς και του Μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments