Οικονομία

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Πότε οι πληρωμές για τους συνταξιούχους – Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Πότε οι πληρωμές για τους συνταξιούχους – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Φεβρουαρίου.

Ξεκινούν νέες πληρωμές για τους συνταξιούχους το αμέσως επόμενο διάστημα, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους. Ειδικότερα, από 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε έπειτα από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες 14 Ιανουαρίου 2021 παρακάτω πρόγραμμα πληρωμής.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο:

  • Στις 25 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Παράταση στην αγωνία των συνταξιούχων του Δημοσίου καθώς χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινούσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η δίκη για την καταβολή αναδρομικών επικουρικών συντάξεων αλλά και δώρων για το 11μηνο (Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016).

Ωστόσο συζητήθηκε μια από τις τέσσερις υποθέσεις ενώ οι υπόλοιπες τρεις αναβλήθηκαν για τις 11 Μαρτίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι και ύστερα από την πρώτη πιλοτική δίκη στο ΣτΕ, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστροφή αναδρομικών ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων που αφορούσε μόνο στις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Μάλιστα, ο νόμος όριζε ότι όσοι λάβουν τα ποσά δεν έχουν άλλες διεκδικήσεις, με εξαίρεση αυτούς που ήδη είχαν προσφύγει στα δικαστήρια και είχαν εκκρεμείς δίκες. Οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Κατά της εγκυκλίου αυτής προσφεύγουν στο ΣτΕ συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων καθώς και φυσικά πρόσωπα ζητώντας από την Πολιτεία να σεβαστούν τη νομιμότητα και να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ στο σύνολό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments