Οικονομία

534 πληρωμή: Πότε θα δοθεί η αποζημίωση για τον Ιανουάριο

534 πληρωμή: Πότε θα δοθεί η αποζημίωση για τον Ιανουάριο
534 πληρωμή: Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθούν το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου

Δύο εβδομάδες έχουν στη διάθεσή τους εργαζόμενοι και εργοδότες προκειμένου να δηλώσουν στην ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές συμβάσεων για τον Ιανουάριο 2021.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου ξεκινά  η υποβολή δηλώσεων ενώ η προθεσμία ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθούν το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου και θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ξεχωριστά από κλειστούς και πληττόμενους κλάδους, ανάλογα με την πορεία των τοπικών και του εθνικού lockdown.

Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις με βάση τοπικά lockdown που ισχύουν σε διάφορες περιοχές.

Που ισχύουν ειδικές προβλέψεις

  • Δήμος Σπάρτης
  • Κοινότητα Σπερχειάδας
  • Αργολίδα
  • Λέσβο
  • Βοιωτία
  • Ασπρόπυργο
  • Ελευσίνα
  • Κοζάνη
  • Κάλυμνο

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία των δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τις αναστολές του Δεκεμβρίου, ώστε την Τρίτη να ξεκινήσουν οι δηλώσεις Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα υποβάλλουν δηλώσεις ως κλειστές για την περίοδο από 1 έως 17 Ιανουαρίου και ως πληττόμενες από 18 έως 31 Ιανουαρίου.

Μέχρι πότε οι δηλώσεις για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ,  έως και την 10/1/2021 και  είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν  μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από τις 19/1/2021 έως και 31/1/2021.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη. Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments