Οικονομία

ΕΣΠΑ επιδοτήσεις: Αιτήσεις τώρα στο πρόγραμμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων

ΕΣΠΑ επιδοτήσεις: Αιτήσεις τώρα στο πρόγραμμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων
ΕΣΠΑ επιδοτήσεις: Από το συνολικό ποσό, τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι εννιά άτομα προσωπικό.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020)η Περιφέρεια Αττικής μέσω ειδικού προγράμματος διαθέτει 250.000.000 ευρώ προκειμένου να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους, λόγω του κορωνοϊού.

Εκδόθηκε η 5η και τελευταία τροποποίηση πρόσκλησης του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής με παράταση των αιτήσεων έως 20 Ιανουαρίου 2021 και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμβάλλει στην ένταξη επιπλέον χιλιάδων επιχειρήσεων.Από το συνολικό ποσό, τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι εννιά άτομα προσωπικό.

Συμμετέχουν επιπλέον ΚΑΔ

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνεται η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον ΚΑΔ στην πρόσκληση.

Πρόκειται για κωδικούς που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως πληττόμενοι, είναι συμβατοί με το προσωρινό πλαίσιο στήριξης και δεν εμπίπτουν στους εξαιρούμενους τομείς.

Συγκεκριμένα προστίθενται ΚΑΔ:

  • παραγωγή ζάχαρης, κακάο, σοκολάτας, βύνης (10.81, 10.82, 11.06)
  • χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών (46.22)
  • φρούτων και λαχανικών (46.31)
  • κρέατος και προϊόντων κρέατος (46.32)
  • εκμετάλλευση περιπτέρων (47.19.10.02)

Επιπλέον στις επιχειρήσεις που θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, θα περιλαμβάνεται και ο κλάδος των Ασφαλιστών και συγκεκριμένα οι ασφάλειες (65.11 και 65.12), η αντασφάλιση (65.20), η αξιολόγηση κινδύνων και ζημιών (66.21), οι δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών (66.22), άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις ασφαλίσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία (66.29).

Επιπλέον δίνονται 50 εκ. ευρώ για αυτό-απασχολούμενους και τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 9 εργαζόμενους .Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά για τους αυτό-απασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μέχρι 9 εργαζόμενους.

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα λάβουν ενίσχυση ανάλογα με το μέγεθος τους που θα κυμαίνεται από 5.000€ ως 40.000€.

Όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα τις δείτε ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα ποσοστά πιθανότητας ένταξής τους ΕΔΩ

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments