Ελλάδα

Νοσοκομείο Πατρών: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στο «Άγιος Ανδρέας»

Νοσοκομείο Πατρών: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στο «Άγιος Ανδρέας»
Νοσοκομείο Πατρών: Εντοπίστηκαν ασθενείς θετικοί στη νόσο. Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, στο επταώροφο κτίριο του νοσοκομείου, εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία, επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στη Α’ παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και άμεσα ξεκίνησε ιχνηλάτηση, κατά την οποία μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 4 ασθενείς θετικοί στον ιό τόσο στον ίδιο όσο και στον διπλανό θάλαμο.

Μάλιστα η μία ασθενής, 44 ετών, μεταφέρθηκε στην κλινική κορωνοϊού. Η υγεία της επιβαρύνθηκε, διασωληνώθηκε και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.

Επίσης, στους εν λόγω θαλάμους βρέθηκαν θετικοί στον ιό και 4 συνοδοί ασθενών, ενώ θετικό εντοπίστηκε και ένα γιατρός στην κλινική. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. “Καλούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Με επιστολή τους το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει τι έχει συμβεί” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στα 237 τα νέα κρούσματα στη χώρα:

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 237 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, καταγράφηκαν 28 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διευκρινίζεται ότι στην Αττική εντοπίστηκαν τα 94 από τα συνολικά 237 κρούσματα, ενώ στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 31 νέες μολύνσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο ότι τα σαββατοκύριακα διενεργούνται λιγότερα τεστ και επομένως η εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική. Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανακοινώθηκε και για τη Λάρισα, με 12 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments