Διεθνή

Brexit: Διαμαρτύρονται οι αλιείς – Φορτηγά με ψάρια περικύκλωσαν το βρετανικό κοινοβούλιο

Brexit: Διαμαρτύρονται οι αλιείς – Φορτηγά με ψάρια περικύκλωσαν το βρετανικό κοινοβούλιο
Brexit: Το οριστικό διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους αλιείς της χώρας που δυσκολεύονται να προωθήσουν τα προϊόντα τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα προβλήματα του Brexit τώρα αρχίζουν με τους αλιείς να προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική κατάρρευση εξαιτίας της δυσκολίας των εξαγωγών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τουλάχιστον δέκα νταλίκες που μεταφέρουν θαλασσινά έχουν περικυκλώσει τους δρόμους γύρω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και το βρετανικό κοινοβούλιο του Λονδίνου.

«Η Σφαγή του Brexit» είναι το σύνθημα επάνω σε φορτηγό που βρίσκεται παρκαρισμένο σε μικρή απόσταση από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Βρετανία, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Δείτε φωτογραφίες:

Πολλοί σκωτσέζοι ψαράδες βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε αδυναμία να κάνουν εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών που επέβαλε το Brexit και πολλές αλιευτικές εταιρείες βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης, καθώς τα πιστοποιητικά, οι υγειονομικοί έλεγχοι, οι τελωνειακοί έλεγχοι προσθέτουν ημέρες στην εξαγωγική διαδικασία καθιστώντας ανεπιθύμητα τα ψάρια και τα θαλασσινά που δεν φθάνουν πλέον φρέσκα στους ευρωπαϊκούς τους προορισμούς.

Δείτε βίντεο:

«Τα ψάρια είναι βρετανικά»

Τις τελευταίες ημέρες αγανακτισμένοι επαγγελματίες του κλάδου απειλούσαν ότι θα μεταφέρουν την διαμαρτυρία τους στο Λονδίνο, αδειάζοντας στην Ντάουνινγκ Στριτ και μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου σάπια ψάρια και θαλασσινά.

Και καθώς οι εταιρείες του κλάδου βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο Τζέικομπ Ρις Μογκ, επικεφαλής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή των Κοινοτήτων ότι «τα ψάρια είναι πλέον ευτυχέστερα γιατί είναι βρετανικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments